Kevään syömisprojekti


Alkuvuodesta havahduin siihen, että en enää maistanut herkutellessani herkkuja erityisemmin ja tavallinen ruoka ei maistunut miltään. Koronasta ei ollut kyse vaan siitä, että olin syönyt jo hetken aikaa niin paljon suolaa ja makeaa, että makuaistini oli turtunut ja päätin että olisi syytä vähentää suolaa ja sokeria.

Alunperin ajattelin pitää parin viikon tiukan vähäsuolaisen ja makeattoman kuurin mutta oikeaa ajankohtaa ei oikein tuntunut tulevan. Sain sitten yhtenä päivänä tarjousviestin Keventäjiltä ja päätin tarttua tarjoukseen. Olen aikaisemminkin kokeillut Keventäjät-palvelua joten tiesin suurinpiirtein mitä odottaa mutta nyt tarjoukseen kuului myös Kotitreenit. En varsinaisesti lähtenyt mihinkään painonpudotusprojektiin mutta toki painonputoamisesta ei haittaakaan ole.

Keventäjät on nettipalvelu, joka tarjoaa ruokapäiväkirjan, treeni- ja mittauspäiväkirjan, mallimenut joka päivälle, ohjeita ja yhteisön, jossa voi keskustella muiden keventäjien kanssa tai kysyä asiantuntijoilta (Hanna Partanen, Timo Haikarainen, André Heikius ja Krista Kupariharju). Keventäjien hinta on 9,90€ - 13€/kk riippuen millaisen jäsenyyden ostaa.

En ole ruokaillut esimerkkimenujen mukaan vaan sen mukaan mitä kaapista on löytynyt, enkä ihan joka päivä myöskään juuri tarkalleen kalorisuosituksen mukaisesti. Se mitä sen sijaan olen tehnyt, olen syönyt viisi kertaa päivässä säännöllisesti. Säännöllisyys on välillä ruokailustani kaukana ja joudun kiinnittämään siihen oikeasti huomiota.

Lisäksi voi ostaa kotitreenit oheen (kotitreenit 7,90€-19€/kk) eli siis videopankin erilaisia jumppia viiden minuutin taukojumpista pidempiin ja rankempiin yhdistelmiin. Olen itse tehnyt lähinnä taukojumppia ja muita lyhyitä ja pienessä tilassa seisaallaan tehtäviä jumppia.

+ruokapäiväkirjassa suurin osa tuotteista mitä syön
+paljon tietoa jos jaksaa lukea
+muistuttelee jos päiväkirjan täyttö on jäänyt
+selkeät pylväät tavoitteista
+profiili on riittävän kattava antamaan kohtuuhyvän suosituksen energiamäärästä

-nettisivu on paikoin kömpelö
-mobiilisovelluksen puute 2020-luvulla on todella iso puute. Haluaisin kirjata reissussakin syömiseni
-itselleni mukana on paljon turhaakin, en kaipaa tietopankkia ja yhteisössäkin käyn vain katsomassa muiden viestejä.


Nyt pääsiäisenä olen syönyt rennommin mutta pääasiassa ateriarytmin mukaan. En ole myöskään punninnut itseäni mutta pari kiloa on kuukauden palvelua hyvin rennosti käyteltyäni pudonnut. Mikäli korona ei olisi laiskistanut minua entistestään istumaan sisällä, olisi pudotus ehkä ollut suurempaa kun arkiaktiivisuus olisi auttanut.

Tässä vaiheessa en ole tavoittelemassa mitään nopeaa ja massiivista painonpudotusta. Joidenkin voi olla vaikeaakin ymmärtää, miten sairaalloisen lihavan ensimmäinen tavoite ei ole laihtua välittömästi. Siihen on kuitenkin useita syitä.

-Nopea laihduttaminen on harvoin pysyvää eikä ainakaan lihasmassan kannalta hyödyllistä.
-En halua koko elämäni pyörivän laihduttamisen ympärillä, mikä yleensä käy jos liian tiukkaan laihduttaa. Haluan pystyä tehokkaasti tekemään kouluhommia ja tarvittaessa jaksaa vielä seuraavatkin neljä viikkoa yksinäisyydessä ja ilman riittävää energiaa en siihen kykene.
-Nopeasti painoa pudottaessa on suurempi riski ihon roikkumiselle.
-Pitkäaikaisessa painonhallinnassa on kyse elämäntapojen pysyvästä muutoksesta ja uusien tapojen opettelu vaatii aikaa jotta niistä tulee rutiineja.
-Kun oma ruokavalio on jo rajoittunut muista syistä, kovin raakalla kädellä dieetin rajaaminen vähentää myös tiettyjen ravintoaineiden saantia.
-Haluan pitää tukkani! Kun kerran on tukka lähtenyt puoliksi päästä ei huvita kokea sitä uudelleen eli en ota sitä riskiä, että sotken kilpirauhasarvot nopeilla painonheilahteluilla.

Miten teidän erilainen pääsiäinen on tähän mennessä sujunut?

Kommentit

Suosittuja tässä blogissa

Polar Ignite - hutiostos?

Kosmetiikkajoulukalenterit 2021; eeppinen listaus

Innie vai outie