Mitä tekisin jos voittaisin lotossa?

En edes lottoa mutta silti on välillä hauska miettiä mitä tekisi jos voittaisi. Pienemmät summat, eli pienet ja pienet kymmenet tai sadat tuhannet menisivät vielä aika helposti opintolainan maksuun, asunnon ostoon ja osa-aikatyön mahdollistamiseen.


En kuitenkaan haluaisi jäädä pois työelämästä. Todennäköisesti opiskelisin lisää, jos rahaa riittäisi, rahoittaisin ehkä itselleni väitöskirjaprojektin. Palkkaisin personal trainerin useammin ja kävisin fysioterapiassa ja kosmetologilla säännöllisesti. Tähän väliin sivuhuomautus, että inhoan hierontaa. Joskus on pakko manuaalisesti käydä kroppaa läpi mutta suosin aina mieluummin fysioterapeutin toiminnallista ohjausta.

Pieniä ja isompia hyväntekeväisyyskohteita varmasti löytyisi, ainakin omat harrastusyhdistykset saisivat osansa. Osa menisi kyllä ihan humpuutteluunkin, serkkujen kanssa voitaisiin juhlia ensi vuonna kolmekymppisiä vaikka missä.

Mutta jos oikein jättipotti sattuisi kohdalle. Niinkuin nyt joku Eurojackpotin 90 miljoonaa. Sille on selvät suunnitelmat. Haluaisin järjestää kesäleirejä lapsille, nuorille ja perheille.




Vähävaraisten perheiden lapsilla ei välttämättä ole mahdollisuuksia tehdä kesälomalla ihmeitä ja toisaalta etenkin yksinhuoltajavanhemmilla koulujen kesälomat voivat olla todella vaikeita kun omaa lomaa on vähän lapselle pitäisi saada loppukesäksi hoitaja. Eikä se välttämättä vanhempienkaan hyvinvointia paranna jos loma istutaan pahimmillaan vesisateen vuoksi kotona ja mietitään miten saadaan perhe ruokittua lomalla kun kouluruokailu jeesaa.

Siksi haluaisin terveyden edistämisen ammattilaisena tarjota maksutonta kesänviettoa niille joilla ei ole mahdollisuutta maksaa. (Toki maksukykyisiäkään en olisi sulkemassa ulkopuolelle.) Haluaisin tarjota lasten ja nuorten leirejä mutta myös perheleirejä, jotta vanhemmat saavat mahdollisuuden huokaista ja keskittyä perheeseensä ruuanlaiton, siivouksen ja toimeentulon miettimisen sijaan.

Mitä leireillä sitten tapahtuisi? Ei loppujen lopuksi mitään ihmeellistä. Urheilua, luonnossa liikkumista, leikkimistä, pelailua, kalastusta, melomista, hyvää ruokaa, iltanuotiolla istumista, saunomista ja uimista. Vaihtelevilla teemoilla sitten enemmän vaihtelua, e-urheilua, ruuanlaiton ja leipomisen opettelua, tiedeprojekteja, taidetta, mitä nyt keksitäänkään. Isommille nuorille ja vanhemmille ehkä myös työpajoja oman jaksamisen ja terveyden edistämisen asioista.

Mitä sitten tekisin talvet kun leiri on kiinni? Toki on syys- ja talvilomat ja joskus vielä sattuu tolkuttoman pitkiä joululomiakin joihin voisi tarjota päiväleirejä ehken lähempänä koteja. Kaipa tuota jotain keksisi.

Mitä itse tekisit miljoonilla?

Kommentit

  1. Olipa ihania haaveita! <3

    Mulla olisi pienemmille summille aikalailla samanlaiset kohteet eli se menisi lainojen maksuun, matkusteluun, itseni kuntoon laittamiseen ja ihan vaan arkeen, jotta voisi juurikin elää vähän rennommin.

    Isolla summalla ostaisin pari kivaa asuntoa sekä mökin Lapin erämaasta, jonka lisäksi sitten myös sijoittaisin rahaa ennaltaehkäisyyn eli haluaisin tukea tämän oman työni kautta vastaan tulleita kohteita ja myös nuo vähävaraiset kiinnostaisi. Ennen kaikkea juuri lasten liikuntaharrastusten tukeminen sellaisilla perheillä, joilla ei ole siihen itse mahdollisuutta. Täällä meillä on paikkallistoiminta aktiivista, mutta lisää rahoittajia tarvittaisiin ja sellaiseen mielelläni laittaisin rahaa. Lisäksi ehkä haluaisin perustaa oman vanhainkodin lähivanhuksilleni - paikka olisi sellainen, jossa olisi riittävä hoitajamitoitus ja kaikilla aidosti hyvää elää ja olla elämänsä viimeisinä vuosina. Se olisi myös kodinomainen eikä mikään peruslaitospaikka.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suosittuja tässä blogissa

Polar Ignite - hutiostos?

Kosmetiikkajoulukalenterit 2021; eeppinen listaus

Innie vai outie