Mitä blogeja luen?

Luen blogeja sekä Bloggerin lukulistan, Lilyn etusivun että Blogit.fi kautta. Pääasiassa luen kauneus- ja terveysblogeja mutta myös henkiökohtaiseen talouteen ja perhejuttuihin liittyviä blogeja. Satunnaisesti klikkailen ihan otsikoiden perässä, välillä hyvinkin mielenkiintoisiin aiheisiin päätyen. Tällä kertaa ajattelin esitellä muutaman blogin, joita seuraan, mutta joiden kirjoittajat tunnen ihan IRL muista yhteyksistä kuin blogimaailmasta.

Terveydellä, Saara on 21-vuotiaan terveyden edistämisen, kansanterveystieteen ja viestinnän opiskelija. Blogin Saara aloitti aivan vastikään mutta takana on jo melkein kolmen vuoden terveystieteiden opiskelut, joten tekstit ovat asiapitoisia. Saaran blogissa on hyvät kuvat ja etenkin Saaran instaa @saaryaa kannattaa seurata kuvien vuoksi.


Saaran kanssa ollaan ylläripylläri siis tavattu kohta kolme vuotta sitten meidän ensimmäisenä päivänä yliopistossa. Ollaan samalla terveyden edistämisen vuosikurssilla, mutta tehdään aivan eri opintoja, koska Saara on kansanterveytieteen puolella ja tullut suoraan lukiosta ja minä teen liikuntalääketiedettä ja sähellän kaikkea muuta sivussa ja alla on toinen tutkinto ja monta vuotta avoimen opintoja.


Saara saa miut välillä tuntemaan itteni todella vanhaks 😉 Kuuden vuoden ikäeron huomaa siitä, että minä en aina ihan pysy kehityksen mukana etenkään somen kanssa. Välillä kadehdin Saaraa sen käsittämättömästä kyvystä saada uusia ystäviä älyttömän nopeaan.


Toinen yliopistolta löytyvä kirjoittaja löytyy Everything makes me smile, by Heidi. Heidi opiskeli aikaisemmin ravitsemustiedettä ja on nykyään lääkiksessä kolmatta vuotta. Heidin tekstit kertovatkin paljon näistä opinnoista ja  kummastakin alasta kiinnostuneiden kannattaa selailla vanhoja tekstejä. Heidin kanssa törmäilen lähinnä kokouksissa.


Kolmannen blogin kirjoittajan olen tuntenut yli kaksikymmentä vuotta. Nyt voi todeta, että hitto kun ollaan vanhoja. Saligootti-blogia kirjoittava Pinja on nimittäin ala-asteen ensimmäiseltä luokalta asti tuttu. Melkein koko peruskoulu oltiin samalla luokalla. Meistä en laita yhteistä kuvaa, koska tuoreimmat taitaa olla jostain kymmenen vuoden takaa, eikä kumpikaan meistä näytä niiltä kuvilta enää. Joten laitan vaan kuvan meidän vanhasta pelipaidasta. Pinja saa sitten halutessaan julkaista meistä jäätäviä kuvia aikojen takaa. Pine kuulema mahtuu vielä pelivaatteisiin (Minä en mahdu, mutta se on omat stoorinsa), koska teki hurjan rutistuksen ja laihdutti 30 kiloa ja on nykyään todellinen aktiivitreenaaja. Pinja kirjoittaakin blogia nimenomaan aktiiviliikkujan näkökulmasta.

Peruskouluvuosiinhan mahtuu vaikka mitä, mutta etten saa kuulla kunniaani jälkikäteen, totean vain, että meillä oli partion lisäksi yhteisenä harrastuksena lentopallo, jota pelasimme mm. Pelinoidat nimisenä Liperin Taimen joukkueena. Jossain vaiheessa melkein kaikki meidän ikäluokan tytöt pelasivat lentopalloa ja meitä oli kaksikin joukkuetta samaa ikäsarjaa, mutta lopulta meitä olin vain minä, joka jouduin joka vuosi vaihtamaan joukkuetta, aina joko nuorempiin tai vanhempiin.

Jos Saara ja Heidi saa miut tuntemaan vanhaks, niin Pinja saa miut tuntemaan itseni ehkä haahuilevaksi kun en ole vakiintunut vielä mihinkään, en työhön, asumiseen tai parisuhteeseen saatikka säänölliseen salirytmitykseen.

Käykää kurkkaamassa tyttöjen blogit ja kertokaa mitä tykkäsitte.

Kommentit

Lähetä kommentti

Suosittuja tässä blogissa

Polar Ignite - hutiostos?

Kosmetiikkajoulukalenterit 2021; eeppinen listaus

Innie vai outie