Mihin raha meni?

Olen viime aikoina inspiroitunut hirveästi sekä talousblogeista, että no buy- ja pannuprojektivideoista. Niinpä päätinkin tammikuun ajan seurata tarkemmin tuloja ja menoja ja jakaa ne kanssanne.

Tammikuu on aina kallis kuukausi ja vaikka söinkin pakastinta ja kaappeja tyhjäksi, niin jouduin myös täyttämään niitä. Kulkemiskustannukset näyttävät hirveiltä, latasin ensin bussikortille arvoa ja sitten älysin, että tarvitsenkin kuukausikortin. Ja on siinä joku öinen taksimatka kotiinkin kun ei nuo bussit kulje arkiöinä.


Ruokakaupassa olisin todellakin voinut käydä vähemmän, muutama migreeninalku päässä nälkäisenä ja väsyneenä tehty kauppareissu nosti summaa ihan vauhdilla. Kauneusostokset alessa olivat maltilliset, osan ostoksista esittelen myöhemmin, mutta kaikki on tullut tarpeeseen. Tai kuivashampoot jemmaan mutta en suostu ostamaan niitä normihinnalla. Kuukauden ostokset näkyvät yhtä tuotetta lukuunottamatta kuvissa.

Terveyskuluissa on mm. alkuvuoden iso apteekkilasku kun omavastuu tuli taas maksettavaksi. Reilulla satasella saa kuukauden astmalääkkeet ja sitten olkapää tarvitsi hoitoa ja nenä kostutusta näillä pakkasilla. Muissa ruokakuluissa näkyvät kouluruoka, ulkona syönti ja kotiin tilattu ruoka. Kävin koululla syömässä neljä tai viisi kertaa, harvoin käyn muutoinkaan mutta etenkään kun olkapään vuoksi en saanut vaatteita päälle niin ei tullut lähdettyä. Kahvilassa kävin kerran ja yökerhossa kahdesti, kahvilan osuus osiosta on isompi kuin baarien.

Extrajuttuna vielä tilaamani rannekello, jonka tosin saan vasta myöhemmin kun ennakkotilasin nyt.


Kulkeminen 101,4€
Ruokakauppa 343,72€
Kauneus 95,52€
Kirjat 49,20€
Kahvilat ja baarit 11€
Terveys 186,79€
Vaatehuolto 42€
Elektroniikka ja viestintäyhteydet 69,49€
Jäsenmaksut 47€
Viaplay 9,95€
Vuokra 446,61
Kuntosali 55,2€
Kello 169,9
Muut ruokakulut 44,05

Yhteensä 1671,83€



Tulopuolella taas näyttää tältä. Saan opintotukea ja opintolainaa, mutten asumistukea, koska kelan systeemi ei suostu tajuamaan sitä, että tulot vaihtelevat vuoden eri kuukausina nollan ja 3000€ välillä ja en voi tietää paljonko esim. lisiä tulee ennen kuin nään palkkakuitin. Viime vuonna tein kuusi eri hakemusta/muutosilmoitusta ja aina oli jotain väärin. Parin, kolmen kympin vuoksi en viitsi enää tehdä ilmoituksia, joten lopetin asumistuen.



Tulot
opintotuki 250
opintolaina 650
palkka 185,06€
kirppari 110,2€

Yhteensä 1195, 26€ eli miinuksille jäätiin. Kesätöistä on onneksi sen verta säästöjä, että välillä voi miinuksillekin jäädä, mutta pitää yrittää tsempata ainakin ruokakaupan suhteen ensi kuussa.

Tipaton tammikuu jatkuu tuttuun tapaan tipattomana loppuvuotena. Vaatteita en ostanut, vaikka kerran olin jo kurvaamassa Prisman vaatepuolelle ennen kuin muistin, että vaatteita ei saanut ostaa.

Kiinnitätkö itse miten huomiota rahankäyttöön?




Kommentit

  1. Ite koitan pitää 100e/viikko budjettia ja meitä on kaks. Nuo siis lähinnä ruokaan ja muuhun pakolliseen kulutuskamaan kuten vessapaperi. Hätä apuna on ruokatili jossa 100e raja. Eli meillä on n 500e syömiseen/jne kuussa, kaikki muu mikä jää palkasta sen yli on vapaata riistaa :D Ei oo tarvinnu säästöihin vielä koskea tai luottoa vinguttaa eli homma pelittää

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suosittuja tässä blogissa

Polar Ignite - hutiostos?

Kosmetiikkajoulukalenterit 2021; eeppinen listaus

Innie vai outie