Lomaa puolilla valoilla


Olin lyhyen lomani alkuosan vanhempieni luona ja kuten maalla monesti, oltiin taas ilman sähköjä. Tällä kertaa vain yksi ilta ja yö ja vain osittain ilman. Saunan lämmitessä puolesta yläkertaa meni sähköt kun osa sulakkeista meni ja uusia sulakkeita ei saatu paikoilleen ennen kuin sähkömiehen käytyä aamulla. Sulakkeita ollaan toki tässä parinkymmenen vuoden aikana vaihdettu melkoinen määrä mutta tällä kertaa varsinainen vika oli sulaketaulussa jolla alkaa olla ikää kiitettävästi kun talokin on rakennettu -59 ja vaati hiukan rassailua ennen kuin sulakkeet toimivat.


Kesälomaan kuuluu ehdottomasti lukemista. Ihan kaikkia Pottereita en loman aikana lukenut, mutta viimeiset sain loppuun loman aikana. Tykkään lukea kirjoja useaan kertaan ja potterit osaan jo ulkoa kun suurimman osan olen neljällä kielellä lukenut mutta kesällä ei jaksa lukea mitään aivoja rasittavaa. Luin myös Leena Lehtolaisen uusimman, Tiikerinsilmän joka oli ihan sopivaa kesälukemista.  Nuorempana luin noin 100 sivua suomeksi tuntiin, iänmyötä vauhti on hidastunut ja kesällä menen monesti ulos lukemaan häiriötekijöiden vähentämiseksi.


Jonkun verran jaksoin meikkaillakin mutta aika laiskasti. Uimassakin oli tarkoitus käydä ensimmäistä kertaa kahteen vuoteen mutta omassa rannassa tuntui olevan kylmä koko ajan. Mitä enemmän ikää tulee sitä vähemmän kylmään veteen meno houkuttaa. Suihkukin toi mieleen ysärin ennen kuin saatiin uusi kylppärialakertaan. Vanhassa saunassa suihku ja sauna oli samassa huoneessa, ennen muuttoa oli vielä iso ammekin. Ilman tulta kiukaassa suihkussa oli jäätävää ja kiuas päällä oli se ja sama kävikö suihkussa vai ei.


Rauli-myrsky oli kuulema vienyt toisen kuvassa näkyvistä rantakoivuistamme.


Kun pitää kesäloman tarpeeksi myöhään, on jo omenat puussa valmiita syötäväksi. Toinen isoista puista, jotka olivat pystyssä taloon muuttaessa on vieläkin paikallaan ja tekee isoa ja makeaa omenaa. Itse tosin tykkään syödä ne happamina ja puoliraakoina.


Perjantaina kävimme vielä Kuopiossa Elonkorjuujuhlilla ja SATOA- ruokafestivaalilla. Paljon oli kaikkea hyvää ja paljon jäi maistelematta. Lauantaina kävin vielä yksinäni torilla mutta myrsky alkoi olla niin paha, että purettavista torikojuista lenteli tavaraa pitkin toria.

Nyt vielä pari päivää ennen kuin koulu alkaa. Meillä on pari päivää tutustumista toisiimme ja kouluun ja sitten aloitellaan jo ensimmäisiä oikeita kursseja. Vaatekaappikriiseilynkin kerkisin jo aloittaa. Oma tyyli on muuttumut muutamassa vuodessa käytännössä lökäreihin ja Nanson mekkoihin ja töihin kulkiessa oli sama menikö yö- vai uimapuvussa, joten muistuteltava itselle kuinka ihmiset julkisesti pukeutuvat.

Ihanaa kun syksy alkaa kunnolla, kylmästä vaan en tykkää.

Mitä teidän fiilikset on syksyn tullessa?


Kommentit

Suosittuja tässä blogissa

Polar Ignite - hutiostos?

Kosmetiikkajoulukalenterit 2021; eeppinen listaus

Innie vai outie