Vuorotyö ihollani (ja vyötärölläni)

Teen hyvinkin epäsäännöllistä vuorotyötä, jossa iltavuorosta hypätään suoraan aamuun ja takaisin ja kolmen viikon listaan mahtuu kahdesta neljään yövuoroa. Yhden yön valvomisen sanotaan vastaavan promillen humalaa ja kahden yön valvomisen jälkeen kärsivällisyys, johdonmukaisuus ja rationalistinen ajattelu ovat kaksivuotiaan tasolla.


 Vitality´s Intensive Specialisti hiuspohjan kuorinta-aine on hedelmähappopohjainen kuorinta jota suositellaan käytettävän sarjan shampoon ja hiuspohjavoiteen kanssa. Toimii myös yksinään. Laitetaan hiuspohjaan jakaus jakaukselta ja annetaan vaikuttaa 5min (itse annan olla usein puolikin tuntia). Ostin tämän ILoveMe-messuilta pikaisen hiuspohja-analyysin perusteella. Jättää päänahan tuntuvasti puhtaamman ja raikkaamman oloiseksi.


Lisäksi yövuorot ja vähäiset yöunet ilta-aamuhypyissä sotkevat hormonitoimintaa ja iho näyttää ja tuntuu siltä. Tavallisesti kuiva ja kiristävä ihoni alkaa näppylöidä ja kutista. Ihoa häiritsee paitsi unenpuute, myös väsymyksen vuoksi laiskemmat putsausrutiinit, mitä sattuu syöminen sekä sekaisin oleva sisäinen termostaatti. Yövuorojen jäljiltä kehon vuorokausittainen lämpötilojen vaihtelu on sekaisin ja olo on sekaisin krapulaa ja mummotautia. Väsymys tekee ihmisestä myös kummasti kaiken epäterveellisen perään haikailevan ja äärettömän kipuherkän. Mikään ei ole pahempaa kuin yövuorojen jälkeen kävellä ohutpohjaisilla kengillä kotiin.



The Body Shopin Vitamin E Cream Exfoliator on hävinnyt myynnistä ilmeisestikin pienten muovirakeiden ja ongelmallisten raaka-aineiden vuoksi. Harmi, koska käyttöominaisuuksiltaan loistava kasvojenkuorinta, joka jättää ihon erittäin pehmeäksi.

Vuorotyö näkyy helposti vyötäröllä ihan jo ateriarytmin puuttumisen vuoksi. Aamuvuoroon mennessä syön pika-aamupalan kuuden aikoihin, kahvilla toisen aamupalan yhdeksältä ja lounaan puoli yksi. Kun töistä menee kotiin, ehtii kivasti puputtaa loppuillan aikana vaikka mitä. Iltavuoropäivinä taas nukun aamupalan ohi ja syön lounaan puoliltapäivin ennen töihin lähtöä. Kahvi kolmelta ja päivällinen kuuden kieppeillä ja illalla on vielä pakko syödä että saa unta.  Yövuoroissa nukun päivät ja valvon yöt mutta yöllä ei tee mieli syödä ja öiden jälkeen on hirveä nälkävelka, johon tekisi mieli ahtaa vain herkkuja.



Lush Ocean Salt Face and Body Scrub on aivan ihana. Alkuun kuorinta tuntui kovalta enkä uskaltanut käyttää sitä kasvoilla, mutta jättää ihon aivan silkkiseksi ja rasvatun oloiseksi. Joululahjaksi saatu pikkupurkki loppuu kohta ja tätä on pakko saada lisää.

Yövuorojen aikaan yritän muistaa juoda tarpeeksi vettä ja syödä fiksusti, sekä varata kaappiin tarpeeksi evästä ettei nukkumapäivinä tarvitse kauppaan mennä. Onneksi sentään itse maksaa ja päättää mitä kaupasta ostaa, muutoin voisi yövuorojen lopussa olla itkupotkuraivarit kaupassa. Yritän myös kääntää unirytmin mahdollisimman normaaliksi heti öiden jälkeen ja usein onnistun siinä lahjomalla itseni kampaajalla tai kasvohoidolla. Seuraavien öiden jälkeen olen varannut hammaslääkärin niin, että ehdin viimeisen yön jälkeen nukkua muutaman tunnin ennen tarkastukseen lähtöä.


Herbinan Volume Sarjan Syväpuhdistava Shampoo on itsellä harvassa käytössä kun en hirvittävän paljoa muotoilutuotteita käytä. Herbinan tuotteet tuoksuvat ihanalle ja etenkin tämä karviaiselle ja lehmukselle tuoksuva Volume- sarjan tuoksu on lemppareitani. Harmi vaan, että volyymi ei ole se mitä shampoolta ja hoitoaineeltani kaipaan niin tämä on ainoani tässä tuoksussa.

Silloin kun ei hemmottelua ole tiedossa, on se järjestettävä itse. Yövuorojen jälkeisillä vapailla tapaan kuoria koko kropan päänahasta varpaisiin, rasvata paksummalla ja tuoksuvammalla voiteella ja laittaa kasvonaamion. En ole vielä oikein saanut selville tykkääkö ihoni enemmän siitä, että teen iltapesut illalla ennen töihin lähtöä kun yövuoroon en kuitenkaan ihoa meikkaa vai aamulla ennen kuin menen muutaman tunnin unille ja nousen taas pariksi tunniksi ennen kuin menen uudelleen nukkumaan.


Kunnon kuorinnan jälkeen The Body Shopin Shea Body Butter on paikallaan ihon rasvauksessa. Omistan tämän parissa muussakin tuoksussa ja viikonloppuna sorruin vielä tilaamaan Mojiton tuoksuisena.


Kommentit

Suosittuja tässä blogissa

Polar Ignite - hutiostos?

Kosmetiikkajoulukalenterit 2021; eeppinen listaus

Innie vai outie