Bistro O Mat Hakaniemi

 Käytiin työkavereiden kanssa syömässä ennen juhannusta ja lomille jääntejä. Kaveri valitsi kehujen perusteella ravintolaksi Bistro O Mat Hakaniemen ja olin ekan kerran listaa katsoessani vähän kauhuissani omien erikoisruokavalioideni takia. Lopulta ruoka oli kuitenkin erittäin positiivinen yllätys. Kunhan sinne ravintolaan nyt ensin pääsi. Menin ensimmäistä kertaa Kaisantunnelin läpi ja yhtä työmaata olevan Kaisaniemenpuiston läpi vain saadakseni toisessa päässä kuulla, että poliisit eivät päästä ihmisiä puistosta ulos Elokapinan vuoksi. Liikenne seisoi aika pitkän näköisesti mutta jalan onneksi pääsi kiertämään puistosta pois ja Hakaniemeen. 

Istuimme hetken ensin Bistron kattoterassilla kun pelättyä vesisadetta ei tullutkaan. Terassilla on oma juomakioski, jossa lasit tuntuivat heiluvan tuulen mukana. Söimme kuitenkin sitten sisällä.
 

Alkuun ASPERGE eli keitettyä valkoista parsaa, hollandaisekastiketta ja semikuivattua tomaattia. Oli mukana yksi vihreäkin parsa. Erittäin hyvää ja hyvänkokoinen alkuruoka. Otettiin alkuruuat kun vähän oli pelko, että annokset voivat olla sen verran pieniä, että työpäivän jälkeen ei pelkällä pääruualla nälkä lähde. Olisi varmaan lähtenyt mutta kun rauhassa söi, ei kolmestakaan ruokalajista tullut ähky.


Pääruuaksi PINTADE eli
puuhiiligrillattua helmikananrintaa, parsarisottoa ja tummaa sitruunakastiketta. Oli erittäin hyvää tämäkin eikä haitannut vaikka oli parsaa sekä alkuun että pääruuaksi. Helmikana oli todella mehevää ja maukasta. Itse en voi syödä kanannahkaa sen rasvaisuuden vuoksi mutta pienen palan maistoin ja se toi vielä kivasti lisää makua.


Jälkiruuaksi RHUBARBE & HIBISCUS eli
Rapeperimoussea, hibiscus maustettua raparperia ja seesamimarenkia. Liemi oli makea mutta muutoin annos ei eli makeutta sai kivasti itse säädettyä syödessään. 

Olimme koko porukka hyvin tyytyväisiä annoksiimme ja iltaan muutoinkin. Bistro löytyy Hakaniemestä Toiselta linjalta Lyyra-korttelin 9. kerroksesta. Heillä on ravintolat myös Tapiolassa ja Kirkkonummella. Menu näytti nettisivuilla hiukan eroavan ravintolakohtaisesti. Hakaniemen ravintola oli yllättävänkin iso ja saimme hyvin rauhallisen pöydän mistä emme päässeet häiritsemään muita hoitajaopejutuillamme. Erikoisuutena oli vessat, jotka löytyi verhon taakse peitetyltä käytävältä. 

Bistron lounaslistakin näytti oikein hyvältä, joten eiköhän tuolla tule jossain vaiheessa käytyä uudelleenkin.
 
 

Kommentit

Suosittuja tässä blogissa

Polar Ignite - hutiostos?

Kosmetiikkajoulukalenterit 2021; eeppinen listaus

Innie vai outie