I love me 2022 jälkifiilistelyt

 I love me -messut on kauneusharrastajalle unelma mutta terveystieteilijälle painajainen.

Messuilla oli tosi paljon hyvääkin, mutta kun kolme päivää kuunteli Klinikkalavan luentoja, oli pää hajota. Niin paljon yliampuvia ja laittomia väitteitä lisäravinteista ja pienillä terveysasioilla kikkailua, että ei mitään rajaa. Ja olihan sitä humpuukia myynnissäkin aika monenlaista.

Olin itse messuilla siis lähinnä töissä ja kun Klinikkalava oli aivan vieressä, niin luennot tuli kuultua vähän väkisinkin. Ja siis oikeasti niitä hyviäkin luentoja oli, esimerkiksi Darravapaan, Tiedenaisten, Puhu Murun ja Uniliiton luennot. Ja omat kaverini ja terveystieteilijäkollegani pitivät luentoja silmien kuivuudesta ja suun hyvinvoinnista. 

Messuilla on tietenkin tarkoitus myydä asioita kuluttajille, mutta mistä tavallinen kuluttaja tietää milloin hänelle syötetään ihan puppua. Suurin osa suomalaisista ei tarvitse lisäravinteita tai ihmehoitoja vaan perusasioden kuntoon laittamista, lisää unta, monipuolista ruokaa, jossa on riittävästi kasviksia mukana, liikuntaa ja vähemmän stressiä. Silti meille myydään valtavasti pikakonsteja ja tutkimuksia, joilla keksitään ongelmia niillekin, joilla niitä ei ole. Turhauttavaa.

Mutta, jotta ei mene pelkäksi purnaamiseksi, niin lyhyesti myös messuostokseni. Yksi niistä onkin kuvassa. Mekon merkki on Lumoan ja on toinen kahdesta mekosta, jotka heiltä ostin. L´Occitanelta ostin sen perinteisen Shea-käsivoiteen, Orionilta D-vitamiinia ja sunnuntaina piti käydä ostamassa heijastinpipo ja merinovillahanskat kun omat unohtuivat aamulla kotiin. 

Runsauden paljous vähän häiritsi ja toisaalta, joka päivä oli messujen jälkeen jotain muuta, miksi ei kovin paljoa tavaraa halunnut mukanaan roudata. Eikä kyllä oikeastaan ollutkaan mitään tarvetta ostaa enempää kosmetiikkaa. 

Kävitkö I love me -messuilla?

Kommentit

  1. Tänä vuonna en käynyt ko. messuilla. En muistakaan, koska olisin viimeksi ollut, koska olen asunut ulkomailla viime vuodet.

    Tuo on kyllä totta, että kaikenlaista puppua ihmisille syötetään. Olen omassa blogissani kirjoittanut mm. aggressiivisesti markkinoiduista kollageenivalmisteista, joilla ei ole mitään tekoa. Syömällä saa samat aineet paljon edullisemmin.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suosittuja tässä blogissa

Polar Ignite - hutiostos?

Kosmetiikkajoulukalenterit 2021; eeppinen listaus

Innie vai outie