Uuteen lukuvuoteen

Lukuvuosi korkeakouluissa vaihtuu heinä-elokuun vaihteessa eli nyt ollaan jo YAMK-opintojen toisella eli viimeisellä vuodella. Kurssit tosin eivät noudata täysin lukuvuosi tai lukukausijakoa vaan kesäkurssien deadlinet ovat vielä edessä ja syksyn kurssit alkavat niiden perään käytännössä tauotta. Mikä tekee opintopisteiden laskemisesta hankalaa ja ajattelinkin luopua siitä nyt.


Kertoilen toki edelleen mitä olen opiskellut mutta yritän avata vähän enemmän kursseja. Heinäkuussa sain loppuun kaksi kurssia, joista Digipedagogiikka on Itä-Suomen yliopiston MOOC-kurssi ja Henkilöstövoimavarojen johtaminen oli viimeinen kurssi, jonka ehdin suorittaa jatkuvan oppimisen oikeudella, joka minulla oli kaksi vuotta maisteriksi valmistumisen jälkeen. Siitä, pääsinkö kurssin läpi, ei toki ole vielä tietoa, sillä raportti arvostellaan vasta myöhemmin.

Digipedagogiikan perusteet osana ohjausta ja opetusta (2op) perehdytti opettajan digitaaliseen osaamiseen. Oma digiosaamiseni on mielestäni aika hyvällä tasolla, mutta taas tuli uusia sovelluksia, joita voisin hyödyntää esimerkiksi webinaareissa osallistujien aktivointiin.

Henkilöstövoimavarojen johtaminen ja johtajuus (6op) käsitteli henkilöstöjohtamisen prosesseja ja teoriaa eli esimerkiksi rekrytointia, työhyvinvoinnin johtamista, osaamisen suunnittelua ja johtamista. Tämän kanssa kun menee rinnakkain kesäkurssini, jotka ovat rekrytointia ja lähijohtamista, niin aika samoissa teemoissa on tullut pyörittyä. Onneksi näkökulmat on erilaiset, mutta hyvin kyllä tukevat toisiaan.

Nyt syksyllä YAMK-opinnoissa on viimeiset pari pakollista kurssia ja sitten se oppari. Kasvatustiedettä teen yhden kurssin ja palveluohjausta yhden tai kaksi eli hirveästi ei ole enää jäljellä. 

Kommentit

Suosittuja tässä blogissa

Polar Ignite - hutiostos?

Kosmetiikkajoulukalenterit 2021; eeppinen listaus

Innie vai outie