Loman viimeinen viikko

 Loman viimeinen viikko oli hyvin rauhallinen ja jo osin valmistautumista töiden alkuun. Nyt olenkin jo ollut sitten hetken töissä.

Maanantaina kävin Jumbossa ja ostoksien esittely löytyykin täältä.


Tiistain lueskelin kotona ja pesin pyykkiä. Keskiviikkona kävin salilla ja tuli niin hiki, että likainenkin tukka jaksoi kihartua ihan korkkiruuveille asti.

Torstaina vein kirjaston kirjoja kirjastoon ja kävin kävelyllä katsomassa sorsia. Loppuviikko oli tarkoitus valmistautua töiden alkuun siivoamalla ja muutenkin laittelemalla asiat siihen kuntoon, että on helpompaa lähteä töihin. Torstai-iltana alkoi kuitenkin sohvalla lukiessa tuntua rintakehällä pistosta ja ajattelin, että olen vaan lukenut liian pitkään vähän huonossa asennossa ja lihas on vähän jumissa. Yöllä lihaskipu kuitenkin paheni niin, että nukkuminen oli hyvin vaikeaa kipulääkkeistä huolimatta, kun joka hengityksellä sattui. Eli ilmeisesti kylkivälilihas oli ottanut salitreenistä ja huonosta asennosta itseensä ja kehittänyt pientä tulehdustilaa. Ja kun hengittää on kuitenkin pakko, niin lepoahan lihas ei oikein saa. Eli viikonlopuksi sitten tulehduskipulääkekuuria ja kipua pahentavien asentojen ja tekemisten välttelyä.  Hartioissa ja käsissä kyllä huomasi jo yhden yön jälkeen, että on hengittänyt niska-hartiaseudun apuhengityslihaksilla kipua välttääkseen.

Kylkivälilihaksista johtuva kipu rinnalla on yleensä pistemäinen ja sormella pystyy osoittamaan mihin koskee. Kipu voi alkaa rasituksen tai esimerkiksi kovan yskimisen jälkeen mutta myös ihan ennakoimatta. Mikäli rintakivun taustalla ei ole mitään selkeää tekijää ja yhtään epäilyttää, voisiko kyse olla sydänperäisestä kivusta, kannattaa hakeutua nopeasti hoitoon. 


Mutta tosissaan loman loppu meni ns. harakoille kun ei voinut kävellä roskista pidemmälle, kotihommia ei voinut tehdä, kirjaakaan ei pitkiä aikoja voinut lukea. Onneksi kyse oli kuitenkin vain ihan viimeisistä päivistä ja onneksi oli Disneyplussassa vielä katsomattomia Marvel-sarjoja.

Saihan tuota lomalla kuitenkin luettua noin 10000 sivua, juotua varmaan 20 litraa jääteetä (laitan aina illalla aamuksi tulemaan uuden satsin) ja tehtyä aika paljon muutakin.

Kommentit

  1. Mukavan rauhalliselta kuulostava viikko (rintakipuja lukuunottamatta siis). Olisi tosi mielenkiintoista kuulla niistä kirjoista, mitä olet lukenut! :) Kenties blogipostauksen aihetta?

    Moon Knight on kyllä yksi ehdoton suosikkini Disney+ tarjonnasta, kannattaa katsoa jos et vielä ole ehtinyt! En itse tiennyt hahmosta yhtään mitään ennen katsomista (en ole suurin sarjakuvien fani), ja ensimmäiset jaksot olivat hiukan hämmentäviä, mutta kun jaksoi katsoa hiukan pidemmälle niin juoni ja hahmot selkenivät. Sarjan näyttely, puvutus ja musiikki ovat myös älyttömän hyviä.

    VastaaPoista
  2. Moon Knigth mulla onkin katsomatta! Kirjapostausta saattaa tulla jo ensi viikolla, eli kannattaa käydä katsomassa jos sitä odottelee.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suosittuja tässä blogissa

Polar Ignite - hutiostos?

Kosmetiikkajoulukalenterit 2021; eeppinen listaus

Innie vai outie