Lokakuun luetut kirjat

Kuukauden paras kirja oli Arja Ahtaanluoman Puolinainen. Se herätti tunteita laidasta laitaan. Lähinnä ihmetystä Arjan sitkeydestä niin elämänmullistukseen sopeutumisessa, kuin taistelussa omien oikeuksien puolesta. Johnny Kniga -kustantamon tämän syksyn uutuus kiehtoi niin ammatillisesti kuin ihmisenä.
 


Tässä kuussa kolme terveydenhuollon ammattilaisen kirjaa tökki. Kuuntelin kaikki ja huomaan kyllä ärsyyntyväni kuunnellessa kirjoihin enemmän kuin lukiessa. Ravitsemusterapeutti Pirjo Saarnian Suuri ravintohuijaus on toinen Saarnian kirja, jonka kuuntelin ja muistin heti tämän alussa, että en tykännyt myöskään toisen kirjan mustavalkoisuudesta. Suuressa ravitsemushuijauksessa on paljon hyviäkin pointteja mutta tyyli ja mustavalkoisuus tökkii korvissani pahasti. 

Lääkäri Emilia Vuorisalmen uutuutta Rakkaus haltuun lähdin innolla kuuntelemaan, koska muistelin edellisen kirjan olleen hyvä. Petyin kuitenkin pahasti, koska tämä oli kaukana Sekaisin LOVESTA (Piti kuunnella se uusiksi, että muistinko oikein sen olleen hyvä). Rakkaus haltuun on vahvasti minä-näkökulmasta kirjoitettu yleinen hyvinvointiopas, johon on sivuheittona ripoteltu rakkaushormoneja. Näitä hyvinvointioppaita mahtuu valitettavasti 13 tusinaan. 

Kirsti Kuosmasen Hehkuvan naisen salaisuuksia ärsytti ja paikoin nauratti ääneen. Kuosmanen on myös psykoterapeutti mutta tässä kirjassa äänessä tuntui olevan enemmän tantraopettaja-Kuosmanen. Kuosmanen sanookin kirjan alussa kirjan olevan hetero-näkökulmasta tehty ja minulle kirjan sukupuoliroolit näkyvät kapeina ja ahdistavina. Naiseus on sitä ja naiset ovat kaikki tätä, naiset ovat ylipäätään vain naiselliset sukuelimensä. Ainoastaan rintojen kohdalla mainitaan, että kyseisen harjoituksen voi tehdä myös jos rinnat on poistettu. Eniten kirjassa ärsytti se, että Kuosmanen ensin erottelee vaginan ja vulvan ja sitten kertoo käyttävänsä kuitenkin vaginaa tarkoittaen molempia. Sitten meneekin sekaisin kumpaa milloinkin tarkoitetaan. On hyvä, että naisten kehon arvostusta ja sukupuolielimiin liittyvää häpeää käsitellään mutta kirja oli kyllä semmoista höpönlöpöä, että tämän 4,5 h olisin voinut käyttää fiksumminkin.
 Miika Nousiaisen kirjat naurattivat mutta herättivät myös muita tunteita. Juurihoidon luin jo aikaisemmin ja nyt aloitin uusimmasta eli Pintaremontista joka oli mielestäni ihanan kevyt ja hauska mutta tavoitti silti todella paljon vanhemmista, lapsista, isistä, äideistä ja etenkin pojista. Vadelmavenepakolainen tavoitti mielestäni jotain hyvin suomalaista vaikka kertookin Ruotsin kaipuusta. Ja liian kauan puuttumatta jääneestä mielenterveydenhäiriöstä. Maaninkavaara taas kertoi koomisesti vanhaan aikaan jumittumisesta, omien haaveiden pakottamisesta lapsille ja äärimmäisen huonosta valmennuksesta. Tämä kirvoitti ihan oman postauksensa valmentajien ja vanhempien merkityksestä ja roolista urheilussa. Tulossa pian!


 
 Luetut:
1. Anne McCaffrey: Dragonflight
2. Janet Evanovich & Phoef Sutton: Curious minds
3. Cassandra Clare: Clockwork Angel 
4. Anne McCaffrey: Dragonquest
5. Anne McCaffrey: Tuliliskojen laulu
6. Nora Roberts: Captivated
 
Kuunnellut:
1. Pirjo Saarnia: Suuri ravintohuijaus
2. Virva Liski: Vankileirin selviytyjät
3. Silver James: Ensitapaaminen
4. Silver James: Pieni salaisuus
5. Arja Ahtaanluoma: Puolinainen
6. Delia Owens: Suon villi laulu
7. Maija-Riitta Ollila: Tekoälyn etiikka
8. Jouni Hynynen: Paskapuhetta
9. Svend Brinkmann: Pysy lujana 
10. Elizabeth Adler: Monte Carlon jalokivet
11. Olga Kokko: Munametsä
12.Gary John Bishop: Unfu*k yourself: lopeta märehtiminen. aloita elämä
13. Emilia Vuorisalmi: Rakkaus haltuun
14. Emilia Vuorisalmi: Sekaisin LOVEsta - Rakkaustieteen käsikirja
15. Ulla Feldscher: Tuontivaimo
16. Ari Turunen & Markus Partanen: Ulkokultaisen käytöksen kirja
17. Kirsti Kuosmanen: Hehkuvan naisen salaisuuksia
18. Miika Nousiainen: Pintaremontti
19. Miika Nousiainen: Vadelmavenepakolainen
20. Miika Nousiainen: Maaninkavaara
21. Miika Nousiainen: Metsäjätti
22. Camilla Tuominen: Johda tunteita - menesty työelämässä
23. Camilla Tuominen: Tunteet ei kuulu työpaikalle
24. Stepane Garnier: Elä kuin kissa
25. Saku Tuominen: Kaikki on hyvin
26. Mirja Hämäläinen: Avoimet suhteet
28. Useita: Valituspalat
29. Henriikka Rönkkönen & Harri Moisio: Vaginadialogi
30. Krisse Lipponen: Resilienssi arjessa
31. Katja Myllyviita: Häpeä hoito
32: Pauliina Flang: Seitinohuin säikein - suru minussa tyttäreni kuoleman jälkeen
 
Yhteensä: 38

Kommentit

Suosittuja tässä blogissa

Polar Ignite - hutiostos?

Kosmetiikkajoulukalenterit 2021; eeppinen listaus

Innie vai outie