5 mokaa, jotka tein brändäyksessä

Ihan ensimmäisenä epäilyttää voinko edes puhua brändäämisestä. Sana kuulostaa vähän pöhköltä ja en nyt niin asiantuntija ole. Mokien suhteen olen kyllä ihan kohtalaisen asiantunteva, joten ehkä tästä on apua uusille blogin kirjoittajille.


Nykyään Instagram on se ykkössome, jolla suomalaiset tavoittaa mutta vaikka mitä puhutaan, ei blogit ole katoamassa vielä hetkeen minnekkään. Toki muoto on muuttunut vuosien saatossa yksityisistä päiväkirjoista ammattikuvaajien ottamiin kuviin ja kaupalliseen sisältöön. Tube, podit ja insta sekä etenkin nuorison kohdalla uudet somet toki ovat houkuttelevampia mutta hyvällä sisällöllä blogikin houkuttelee.  Silti väitän, että jos blogin haluaa perustaa, ei kannata jättää perustamatta siksi, ettei blogeilla ole tulevaisuutta. Nopeaa julkisuutta ja läjäpäin kaupallisia yhteistöitä et uudella blogilla välttämättä saa, mutta jos haluat välittää sanomaa niille, joita oikeasti kiinnostaa, on blogi siihen sopiva väline.

MOKA 1: FOCUS

Pinkkiä piiperrystä täyttää vuoden vaihteessa viisi vuotta ja lähti alunperin liikkeelle koruista ja meikeistä kun työssäni sairaanhoitajana en voinut niitä paljoakaan pitää. Kuvat sieltä alusta on jotain aivan järkyttävää. Viidessä vuodessa minä olen kasvanut terveyden asiantuntijana ja "pääbrändikseni" on noussut Katja Kosonen, terveyden asiantuntija. Ongelma on ollut siinä, että Katja Eveliina on kyllä hitsin kova asiantuntija, tietää terveydestä joka kantilta mutta harrastaa myös aika paljon muuta kuin terveyttä. Haluaisin Pinkkiä piiperryksen pääpainon olevan terveydessä mutta en halua hylätä kauneuspuolta ja toisaalta muut yleisesti blogissa näkyvät teemat ovat myös rakkaita. 

Mutta siis alusta alkaen olisi ollut fiksumpaa miettiä kohderyhmää ja sisältöä niin blogissa kuin Instassa.

MOKA 2: NIMISEKOILU

Jos nyt aloittaisin kaikki tilit alusta niin blogi ei olisi Pinkkiä piiperrystä, sitä ei kirjoittaisi Eve eikä Instakaan olisi välttämättä Kosoliina. Toisaalta kaikki nämä kolme saattaisi olla Kosoliina. Nimisekoilut johtuu siitä, että tilit on perustettu eri aikoihin ja nyt  viiden vuoden ja reilun 700 tekstin jälkeen, en jaksa vaihtaa blogin nimeä ja käydä kaikkia linkkejä läpi. Bloggeriin olisin kyllä vaihtanut nimen jos olisin onnistunut. Ja pohjasyy nimissä sekoiluun on se, että vaihdoin kutsumanimeä lukioon mennessäni Evestä Katjaksi, siitä Kosoliinakin alunperin juontaa. 

Olisi fiksumpaa jos kaikki tilit menisivät yhdellä nimellä mutta näillä nyt mennään. 

Facebookissa käytän koko nimeä ja blogin sivu on Pinkkiä piiperrystä, LinkedInissä olen Katja Kosonen ja Instagramissa Kosoliina. Laita seurantaan.


MOKA 3: LIIKA ARASTELU

En pitkiin pitkiin aikoihin kuulunut mihinkään bloggajien FB-ryhmään tai muuhun porukkaan, koska ajattelin, etten ole riittävän hyvä. En kyllä nykyäänkään moneen kuulu enkä saa PR-tuotteita tai kutsuja mihinkään koska en ole osannut ja uskaltautunut hakeutumaan mihinkään. Tämän vuoden henkilökohtaisen kehityksen teemana onkin ollut ottaa rohkeammin kontaktia muihin bloggaajiin somen ja heidän blogiensa kautta ja uskaltautua ottamaan yhteyttä mahdollisiin yhteistyökumppaneihin. Yhteistöissä toki on se ongelma, että niissä tuijotetaan enemmän IG seuraajia kuin blogin lukuja. 

Omaan tekemiseen pitää luottaa.

MOKA 4: MÄÄRÄ ENNEN LAATUA

Etenkin jos katsotte (please älkää 😁) alkuvuosien tekstejä niin siellä on paljon postauksia mutta laatu on tosi heikkoa. Tuli tykitettyä tekstiä hirveään tahtiin ja sitten kiinnostus lopahti pitkäksi aikaa kokonaan. Nykyinen, noin joka kolmas päivä on mulle ihan hyvä tahti.

Mieti mitä julkaiset ja milloin. Älä hio liian kauaa mutta älä päästä maailmalle ihan raakileenakaan. 

MOKA 5: TAVOITTEIDEN PUUTE

Mitään ei tipahda taivaalta valmiina vaan on oltava tavoitteita. Vuodelle 2020 asetin tavoitteeksi selvittää onko minusta jatkamaan bloggaajana. Tavoitteellisella työskentelyllä lukijamäärät ovat olleet noususuuntaisia, joten ainakin vuoden verran olen päättänyt jatkaa. 2021 tavoite on tuottaa enemmän terveyspainotteisia tekstejä riittävän napakassa muodossa. Laajan asiantuntemuksen haittapuoli kun on se, että jos tulet puhumaan mulle polvesta, niin kohta ollaan käsitelty uni, stressi, niskajumi ja munuaisarvot. Eli yritän palastella valmiiksi. Pieniä palasia tullaan näkemään mm. heti joulun jälkeen alkavassa Terveyden aakkoset -tekstisarjassa. 

Tiedä mitä tavoittelet, ole valmis tekemään töitä sen eteen ja saat sen.

Mitä mokia olet tehnyt tai mitä tekisit toisin elämässä?

Kommentit

Suosittuja tässä blogissa

Polar Ignite - hutiostos?

Kosmetiikkajoulukalenterit 2021; eeppinen listaus

Innie vai outie