Amsterdamin matkapäivä 2

Koska hotelliaamiainen ei kuulunut huoneen hintaan ja erikseen maksettuna 17,5 euroa tuntui liian suurelta, kävimme illalla kaupassa ja ostimme juustosämpylöitä ja valmiiksi pilkottuja hedelmiä. Kaupoissa oli älyttömän hyvät valikoimat valmiiksi pilkottuja hedelmiä, minäkin joka kotona olen maailman laiskin hedelmien suhteen, söin monta kertaa päivässä eri herkkuja.


Albert Heijn-ruokakauppoja löytyi melkein joka korttelista eri kokoisena, lähin näkyi hotellihuoneen ikkunaan.

Hollannissa vaihdossa oleva serkkuni tuli Amsterdamiin seuraksemme. Olin jo etukäteen ostanut netistä liput Rijksmuseumiin. Ostimme rautatieaseman edessä olevasta automaatista ratikkaliput ja hyppäsimme ratikkaan. Lippu pitää leimata sekä sisään että ulos mennessä.


Rijksmuseumissa on esillä kaikki museon omistamat Rembrandtit nyt esillä juhlavuoden kunniaksi. Sisäänpääsy Rembrandt-näyttelyyn kuului lipun hintaan, mutta sisäänmenon jälkeen sinne piti käydä hakemassa erillinen sisäänpääsyaikalippu infotiskiltä.

Kukaan ei muistanut ottaa yhtään kuvaa Rembrandtin töistä, sen sijaan on kuva Vermeeristä.
Museossa oli paljon porukkaa mutta etukäteen kuultuja järkyttäviä ruuhkia ei ollut kun mentiin aamusta. Noin kolme tuntia jaksettiin museossa talsia, sen jälkeen alkoi kaikki taulut näyttää samalta ja saleissa piti miettiä että enkö jo käynyt täällä.


Viileästä ilmasta ja muutamasta sadepisarasta huolimatta istuimme hetken museon puutarhassa, jossa olisi aurinkoisemmalla ilmalla viihtynyt vaikka kuinka pitkään.


Museosta löytyy ainakin pari kahvilaa ja puutarhassakin oli pieni juomia myyvä koju. Reput piti jättää narikkaan (käsilaukut sai pitää) ja sitä myötä jäi vesipullokin joten kahvila oli tarpeen. Hanavesi oli kuitenkin suurimman osan koko reissua juomana.


Päätimme kävellä museolta rautatieasemalle, matkaa ei ole kuin 2,5km. Matkalla käppäilimme vähän mutkitellen ja ihmetellen maisemia. Bloemenmarktin kukkamarkkinoiden vieressä Geelvincksteeillä kävimme syömässä Bai Bua Thais Eestuisissa, jonka thai-annokset olivat todella hyviä ja todella suuria. 


Amsterdamin kadut ovat kapeita ja autoilu on melkolailla mahdottoman näköistä siellä. Kävellessä meidänkin selän takaa ajoi taksi niin, että peili kolahti käsivarteeni ja taksi tukkikin meidän ehtiessä seuraavan risteykseen, jo koko korttelin. Seuraavana piti pysähtyä katsomaan kun haikara esti autoliikenteen kalakaupan kohdalla.




Löysimme myös punaisten lyhtyjen alueelle mutta emme siellä läpikulkua enempää käyneet. Lähinnä tuolla näytti kulkevan pienessä sievässä olevia turistimiehiä. Ylläripylläri.


Kaikki tuntuu Amsterdamissa olevan lähellä, askeleita tuli silti kuitenkin noin 13 tuhatta joka päivä.


Kuninkaanlinna on komea ja niin ovat suurin osa muistakin rakennuksista, vanhoja ja kulttuuriperintöön kuuluvia kuin ovat. Siksi tuntuukin vähän ristiriitaiselta, että vierestä löytyy punaisten lyhtyjen alueen lisäksi lukemattomia pornokauppoja ja coffee shopeja joista leijuu kannabiksen haju. Toisaalta oli myös hyvinkin siistin näköisiä seksilelukauppoja ja kylttejä joissa pyydettiin kunniottamaan seksityöntekijöitä.

Käytiin vielä Croissanterie L´Amourissa suklaavohvelilla ja suklaakakulla. Riitti kyllä vallan hyvin makeat kun jaettiin kaksi annosta kolmelle ja meidän annokset olivat vielä niitä pienimpiä ja yksinkertaisimpia.


Viimeistään neljäntenä päivänä alkoi naurattaa, että taasko me tupsahdettiin tähän kun pyörittiin kaupungilla mennään tonne päin- tyylillä.

Hotellilla oltiin sen verta myöhään ja väsyneinä, että serkku lähti Hollannin kotia päin ja me päädyttiin taas aikaisin nukkumaan.

Kommentit

Suosittuja tässä blogissa

Polar Ignite - hutiostos?

Kosmetiikkajoulukalenterit 2021; eeppinen listaus

Innie vai outie