keskiviikko 13. syyskuuta 2017

Riittää!


Sulakkeet palo tänään kun eksyin lukemaan bussikuskin ahdistelutuomiosta. Juttu itsessään oli ihan ok, oikeus teki ratkaisunsa saamiensa tietojen perusteella ja siihen on tyytyminen.

Mutta se kommentointi, yök. Ihan kuin ei olisi tarpeeksi karmeaa tulla ahdistelluksi maksavana asiakkaana, mutta että sen lisäksi syyllistetään vielä päälle. Kommenteissa ehdotettiin että olisi vain jäänyt pois kyydistä,  toimisi ehkä kaupunkibussissa, seuraavan pitkänmatkan bussin odottamisen vaiva ei kuulu uhrille. Toisissa kommenteissa todettiin että ennen aikaan naiset olisivat sanoneet kyllä ja mitään ongelmaa ei olis ollu. Pahoittelut menneille sukupolville siitä mitä olette joutuneet kestämään. Ihan varmasti entisaikoina nuoret tytöt hyppikin bussikuskien syliin.

Joissain kommenteissa tuotiin esille miespuolisten taksikuskien kokema seksuaalinen ahdistelu naisasiakkaiden puolesta. Ihan yhtä väärin vaikka keskimääräisesti mies fyysisesti vahvempana pystyy suojaamaan itseään hiukan paremmin fyysiseltä lähentelyltä.

Kuinka saakelin vaikeaa on ymmärtää, että vaikka toinen juoksisi kaupungilla alasti niin sinä et siihen ilman lupaa koske. Opiskelijahäppeninkien alettua on taas noussut keskustelua siitä, pitääkö vaatteet riisua vanhempien opiskelijoiden pitämillä rasteilla. EI PIDÄ! mutta ON OIKEUS niin halutessaan tehdä ja silti säilyttää FYYSINEN KOSKEMATTOMUUS. Se että joku on ostanut bussilipun, ei oikeuta lähentelemään, se, että joku on joskus näyttänyt tissejä, ei oikeuta lähentelemään.

Yritetään taas uusi lukuvuosi tsempata, puututaan kun nähdään toisia ahdisteltavan tai kiusattavan, pidetään ääntä asiasta ja tuetaan toisiamme. Koska moniko meistä on onnistunut elämänsä tallaamaan katuja tulematta ahdistelluksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti