Vain kahdet rintaliivit ja muita Ameriikan erikoisuuksia

 Työmatkalla metrossa on ihana selata aivottomana somea. Suomalainenkin someskene saa pyörittelemään silmiä mutta jenkkisome se vasta saakin aivot pyörimään silmien lisäksi. Toki trolleja riittää joukkoon, mutta on siellä ilman niitäkin aivan älyttömiä juttuja.


Huomioni kiinnitti stoori, jossa kerrottiin, että miestä oli alkanut häiritä kun deittailemallaan naisella oli aina treffeillä samat rintaliivit. Lopulta mies oli kaivellut deittinsä alusvaatelaatikon ja todennut, että naisella on vain kahdet rintaliivit ja jättänyt tämän. 

Toki alusvaateasiantuntijatkin suosittelevat, että liivejä olisi hyvä olla kolmet (plus urkkaliivit) mutta kommentit kyseisessä stoorissa saivat karvat nousemaan pystyyn. Moni nainen puolusti miestä kysymällä, että tämäkin deitti olisi varmasti jättänyt miehen, jos miehellä olisi ollut vain kahdet kalsarit. 
 
Herää kysymys, mitä ihmiset kuvittelevat rinnoista ja selän ihosta erittyvän jos kalsareiden ulostebakteerit ja rintaliivien hiki ovat yhtä pahoja? Toki tissihiki osalla haisee pahemmin kuin toisilla mutta kyllähän nyt kaksillakin rintaliiveillä pystyy pukemaan päivittäin päälle puhtaat jos ne pesee päivän päätteeksi. Ja toisaalta, elossa ollaan vaikka intissä alokasaikana tuli pidettyä samoja urheiluliivejä viikon verran päällä yötä päivää. Toki lemu ja ihottuma oli aikamoinen. 
 
Enemmän olisin huolissani siitä, että mies ilman lupaa kaivelee naisen kaappeja. 
 

 Melkein seuraavana tuli sitten eteen keskustelu siitä, kuinka usein pitää käydä suihkussa. Kommentit olivat taas kerran somen parhaimmistoa (tai kauheinta). Moni oli erittäin tuomitsevasti nimittäin sitä mieltä, että vähintään kerran päivässä on käytävä tai on ällöttävä hyypiö.

Suihkun tarvehan riippuu ihan siitä mitä tekee, millainen ihotyyppi on ja mikä on oma mieltymys. Ihotautilääkäreiden mukaan päivittäinen suihku ei ole mikään välttämättömyys mutta osa taas tykkää liikuntaharrastuksen tai työn vuoksi käydä parikin kertaa päivässä. Hoitotyön kirjatkaan eivät pitä päivittäistä suihkua välttämättömyytenä vaan niin potilas kuin hoitajakin käy suihkussa tarpeen mukaan.

Jokainen saa käydä suihkussa niin usein kuin haluaa ja kukkaro kestää. Toki ympäristön kannalta on hölmöä lönätä puhdasta lämmitettyä vettä viemäriin kovin usein ja pitkäkestoisesti. Eikä kaikkien iho todellakaan kestä tiuhaan otettuja suihkuja, etenkään jos vielä käytetään tehokkaita saippuoita. 

Vielä 70-luvulla monella ei ollut suihkua eikä ainakaan tapana käydä päivittäin suihkussa. Silloin karvatkin sai kasvaa vapaammin. Sen jälkeen markkinatalous on saanut meidät uskomaan, että koko ajan täytyy höylätä ja hinkuttaa, että olisimme puhtaita. Ihan vain siksi, että meidät saadaan ostamaan enemmän tuotteita. 
 
Toki iso ero on myös vaatteissamme, jotka nykyisin ovat valitettavan muovisia. Niissä alkaa hiki haista paljon helpommin kuin luonnonkuidussa. Eikä se haju aina tunnu lähtevän vaikka etikassa liottaisi.

Joku voi toki olla todella herkkänenäinen, mutta minä ainakaan en erota töissä tai julkisissa onko joku käynyt eilen suihkussa vai ei. Sen toki kyllä haistan jos on tupakkaa vedetty tai hajuvedessä uitu. Parin päivän välein -suihkutahti pitää meistä suurimman osan ihan yhteiskuntakelpoisena. Ainakin jos tehdään ns. siistiä sisätyötä. 

Törmäsin myös keskusteluun, että mikä on oikea määrä hajuvettä. Siihen mulla sentään on jyrkkä mielipide. Kysytty 6-7 suihkausta on ihan liikaa jos käytät oikeasti hajuvettä, käytitpä sitten EdT:tä saati parfyymia. Joku kevyt bodyspray saattaa vaatia useamman suihkauksen. Mutta 6-7 suihkausta haisee jo niin paljon, että jos koet sen tarvitsevasi, niin kulje kiitos omalla autolla tai pysy kotona. Julkisiin, kouluihin, sairaaloihin ja suurimpaan osaan työpaikoista ei ole mitään syytä tulla ylihajustettuna.

Kommentit

Suosittuja tässä blogissa

Polar Ignite - hutiostos?

Kosmetiikkajoulukalenterit 2021; eeppinen listaus

Innie vai outie