Kolme kuukautta lihavuuslääkettä

 Toukokuussa kun laiteltiin tätä lihavuusleikkausprosessia käyntiin, sain reseptin Ozempiciin. Sitä ei kuitenkaan ollut apteekista saatavilla ja resepti vaihdettiin suun kautta otettavaan Rybelsykseen.
 

Paino oli laskusuuntainen jo ennen lääkityksen aloitusta ja Rybelsusta pitää ensin syödä 30 päivää 3mg, sitten toiset 30 päivää 7 mg ja vasta sitten päästään lopulliseen vahvuuteen 14mg. Tabletti otetaan kerran päivässä tyhjään mahaa korkeintaan 120ml vesimäärän kanssa. Ja on muuten pirun pahan makuinen tabletti. Mutta kyllä sen alas saa. Ja vaikka puoli tuntia pitää odotella lääkkeen jälkeen ennen kuin syö tai juo, mutta hampaat onneksi pystyy pestä.

Lääke on kyllä auttanut syömisen vähentämiseen mutta vieläkin enemmän IBS-oireisiini. Olen nauttinut kun olen voinut syödä ruisleipää ja omenoita pelkäämättä vatsaoireita. Itse asiassa ruuan määrän väheneminen ja suoliston hidastuminen on johtanut tarpeeseen käyttää kuitulisää.


Kuten jo alussa kerroin, en tule julkisesti mitään painomääriä tule täällä kertomaan. Suunnan kuitenkin näkee kivasti HeiaHeian käppyrästä.

Lääke auttaa pienentämään ruoka-annoksia ja vähentämään napostelua ja herkuttelua mutta ei tee yksinään mitään ihmeitä. Mulle ei varsinaisia haittavaikutuksia ole tullut, muutoin kuin tuo mahan hidastuminen. Kiireen ja stressin vaikutuksen huomaa kyllä selkeästi. Jos ruokailut unohtuu/ei ehdi päivän aikana ja tulee illalla ysin aikoihin väsyneenä niin lääke ei kyllä pidä mitään rajoja vaan sitten tekisi mieli syödä mitä vaan. Eli lääke auttaa mutta tarvitsee selkeästi elämäntapamuutoksen ja ainakin itse joudun hyvinkin paljon rajaamaan elämästä stressitekijöitä. 

Stressitekijöiden rajaaminen tarkoittaa omalla kohdallani mm. sitä, että en ole käytettävissä mihinkään luottamustehtäviin ainakaan tulevana vuonna. Ja suurimman osan viikonlopuista pyhitän ihan itselleni eli en halua mitään "ajanvarauksia" sinne vaan käydä vapaasti salilla ilman kiirettä. Vaikka hirveän vaikealta tuntuu sanoa ei kun vähän joka paikkaan tarvittaisiin hallituslaisia ja puheenjohtajia.

Kommentit

Suosittuja tässä blogissa

Polar Ignite - hutiostos?

Kosmetiikkajoulukalenterit 2021; eeppinen listaus

Innie vai outie