Lomareissu Tampereelle

 

Kävin lomalla lyhyen parin päivän reissun Tampereelle. Vaikka Mansessa tulee töiden puolesta käytyä useamman kerran vuodessa, niin ei siellä kesällä ole tullut kunnolla turisteiltua pariin kymmeen vuoteen ja silloinkin kohteena on ollut lähinnä Särkänniemi. 

Helsingistähän ei junalla mene kuin puolitoista tuntia joten aikaa ei tuhlaudu matkustamiseen. Keskityin kerrankin turisteiluun enkä ottanut oikeastaan edes kuvia. Tuomiokirkostakin on vain yksi ulkoräpsy vaikka kirkko on todella komea sisältäkin. Saimme vielä kuunnella konserttiharjoituksia kirkossa.


    Majoituin Solo Sokos Hotel Tornissa, joka on Tampereen hotelleista lempparini. Tällä kertaa olin kasikerroksessa, jossa on perinteisiä Solo-huoneita. Yläkerroksissa olevat Solo Up-huoneet ovat näköaloiltaan kivempia ja niissä vessa ja suihku on molemmat omissa kopeissaan mutta hyvä huone tämäkin. Aamupalalla oli ryysistä mutta porrastuksen vuoksi ei mitenkään mahdotonta. 

Kuntosalin jätin tällä kertaa väliin vaikka Tornissa onkin Sokos-hotellien paras kuntosali ja sauna jäi edelleen testaamatta. Ei nimittäin enää jaksanut lähteä huoneesta kun oli ensin helteessä kävellyt kaupungilla katsomassa kirkkoa ja sitten ratikan kautta Pyynikille munkeille ja maisemille. Pyynikiltä kävelin vielä keskustaan ja hengailin siellä jonkin aikaa.  Kävin vielä syömässä Leossa ja Onnissa. 

Ratikka on kyllä Tampereella loistava kun sen saa maksettua lähimaksulla ja nythän ratikan matka jatkuu vielä Pyynikintorilta eteenpäin 7.8. alkaen. Muutoinhan keskusta onkin aika kävellen tavoitettavissa.

 
 Toisena päivänä kohteena oli Finlaysonin alue, jossa ihastuin etenkin Näsinpuistoon. Jos olisi ollut kirja mukana niin olisin saattanut jumahtaa puistoon lukemaan mutta nyt vierailin Näsilinnassa sijaitsevassa Milavida-museossa, jossa oli hauska häätapoja käsittelevä näyttely. Kahvila näytti ihanalta mutta sen jätin nyt väliin.

Näsinpuiston vieressä on Tallipiha, jossa myöskin on kahvila ja ihania pieniä puoteja. Ostoksia tein ainoastaan Suklaapuodissa, josta helteen vuoksi ostin vain muutaman konvehdin, jotka piti syödä heti paikalla. Hyviä olivat mutta myymälässä oli niin kova ruuhka, että perehtyminen valikoimaan jäi harmittavan kevyeksi.
 
Finlaysonin tehdasalueellakin on ollut pikaisesti töiden merkeissä mutta nyt kävin Työväenmuseo Werstaassa katsomassa ysärinäyttelyn ja Kai Franckin osuuden Finlayson Art Area 2023 -kaupunkitaidetapahtumasta. Lounaalla kävin Il Sicilianossa. Siitä kun hiljalleen käveli takaisin asemaa kohti, kävi vielä Keskustorilla jäätelöllä niin oli ihan kiva paeta hellettä taas junaan. 
 
 

Tampere on kyllä ihana kesäkaupunki ja etenkin ilahduttivat runsaat puistoalueet ja riittävä määrä penkkejä eri puolilla kaupunkia. Tosissaan kirjan kanssa olisi voinut jäädä usempaankin puistoon mutta Näsinpuisto maisemineen Särkänniemeen oli lempparini. 


Kommentit

Suosittuja tässä blogissa

Polar Ignite - hutiostos?

Kosmetiikkajoulukalenterit 2021; eeppinen listaus

Innie vai outie