Miksi puutteessa olevat naiset eivät ammu ihmisiä?

 Hesari julkaisi 28.1.Vieraskynäpalstallaan Joona Räsäsen tekstin seksuaalisesta yksinäisyydestä. Tai siis miesten seksuaalisesta yksinäisyydestä. Naisia tekstissä ei käsitelty kuin syynä miesten katkeruuteen ja väkivaltaan. 
 
 
Seksin tiedetään olevan terveydelle hyväksi kuten Räsäsen tekstissäkin todetaan. Valitettavasti parisuhteen hyödyt kaatuvat lähes täysin miesten voitoksi. Naiselle kun parisuhde tarkoittaa edelleenkin kasvavaa kotityömäärää ja riskiä joutua väkivallan kohteeksi. 

Seksi ja seksuaalisuus ovat ihmisoikeuksia, joihin jokaisella on oikeus. Oikeutta rikkoa toisen ihmisoikeutta vaatimalla tai velvoittamalla tätä parisuhteeseen tai seksiin ei kuitenkaan ole kellään. Mitään ylhäältä määrättyä oikeutta kumppaniin ei ole ei siis ole. 

Räsänen kehottaa olemaan yhteiskuntaa huolissaan miesten seksuaalisesta yksinäisyydestä ja siitä kumpuavasta väkivallasta. Siitä kannattaakin olla huolissaan, mutta ratkaisu ei ole seksikumppanien järjestäminen miehille, vaikkakin seksityön arvostaminen ja järkevämpi lainsäädäntö voisi olla yksi osa sitä. Tärkeämpää on kuitenkin opettaa myös miehille tunteidensäätelyä, vuorovaikutus- ja ihmissuhdetaitoja sekä keinoja läheisyyteen ilman seksiä. 
 

Incel-logiikka " en saa naisilta seksiä -> kostan tappamalla" tuntuu näin seksikumppanittoman naisen järkeen ihan älyttömältä. Ei ole itselle tullut mieleenkään kymmenen vuoden kumppanittomuuden aikana lähteä ostarille tai kouluun ammuskelemaan vaikka ihan aseenkäsittelytaitoinen olenkin. 

Seksi on terveellistä ja kivaa, mutta sitä voi harrastaa yksinkin. Etenkin miesten seksileluihin ja apuvälineisiin liittyy valitettavasti vieläkin naureskelua ja stigmaa, mutta toisaalta miesten runkkaus on ollut pitkään paljon normalisoidumpaa kuin naisten. 
 
Jos elämä pyörii pelkästään seksin tai seksikumppanittomuuden ympärillä, niin hanki nyt hyvä ihminen jokin muukin harrastus. Elämässä kuuluu olla muutakin. Edes seksikumppani ei tuo elämään sitä mitä ystävät, harrastukset ja mielekäs tekeminen tuovat. Odotukset, että seksikumppani korjaa kaiken mikä omassa elämässä on pielessä, on varma keino vaikeuttaa kumppanin löytymistä.

Lue lisää: Sinkku on ruma sana

Kommentit

Suosittuja tässä blogissa

Polar Ignite - hutiostos?

Kosmetiikkajoulukalenterit 2021; eeppinen listaus

Innie vai outie