Loppuvuoden kirjasaldo

 

Vuoden 2022 kirjasaldo oli 504 kirjaa. Iso osa kuunneltuja äänikirjoja, mutta aika kivasti luin viime vuonna myös ihan fyysisiä kirjoja ja sitten toki jonkin verran e-kirjoja.

Tammi-heinäkuun kirjoja katsottiin läpi tarkemmin täällä. Ja Instagramissa @katjankirjat on ajantasaisempaa listausta, tosin loppuvuodesta laiskistuen ja lähinnä tosissaan itselleni listaa pitääkseni kirjasin kuvat instaan.
 

 Elokuussa tuli muutama sarja luettua joko kokonaan tai edistettyä ainakin useamman osan verran. Samuel Karlssonin Jessica Jackson on sarjoista jäänyt parhaiten mieleen. Christina Lassonin M-ryhmä taas negatiivisimmin. En tykännyt juonikuviosta.

S.J. Bennetin Hänen majesteettinsa tutkimuksia -sarja oli mukavan kevyttä cosy crimea. Kottikärrykaruselli oli hulvaton, kuten myös Veera Niemisen aikaisemmista Avioliittosimulaattori. Eikä Milly Johnsonkaan pettänyt tarinassaan Teetä auringonkukkien kahvilassa. 

Minna Huotilaisen ja Katri Saarikiven Aivot työssä -kirjaa suosittelen. Samoin Frida Skybäckin Lukupiiriä maailman laidalla. Nuorten kirjoista Rick Riordanin uuden sarjan avaus Syvyyksien tytär voisi houkutella niin nuorempia kuin vanhempiakin lukemaan. Saana Rossin Rekrytoija oli ammatillisesti mielenkiintoinen.

Syyskuun kirjoista suosittelen Virpi Hämeen-Anttilan Painoa ja Riku Aallon ja Satu Tuomisen Stressitarapainoa. Raisa Omaheimon Ratkaisuja läskeille on ihanasti kirjoitettu. 

Hyviä kirjoja myös Liisa Huhdan Uupuneet nuoret pärjääjät, Anne Boothin Pieniä ihmeitä ja Kaisa Tammen Naisvankilan pomo.

Lokakuusta nostan Karin Erlandssonin Sininen lanka -kirjan johon oli kyllä älyttömän helppo neulojana samaistua. Mary Dobsonin Murderous Contagion oli milenkiintoinen infektiotautien historiikki. Samoin  Nicki Hodgsonin The curious history of dating oli historiaa hauskasti. Päivi Montgomeryn Työnhaun psykologia oli hyödyllinen teos.

Marraskuussa alkoi jo hiljalleen joulukirjakausi ja joulukirjoihin voit tutustua paremmin Joulukirjakalenterista.


Joulukuun ei-joulukirjoista Natalie Coxin Kahden kauppa oli hauska. Ja  Sue Blackin Written in bone oli mielenkiintoinen oikeusantropologian kuvaus maallikoille.

Siinähän se vuosi hujahti taas kirjojen kanssa. Edelleen toivoisin lukevani enemmän fyysisiä kirjoja, toisaalta niistä menee niskat jumiin, mikä ei ole hyvä asia. Keväälle on jo tiedossa paljon mielenkiintoisia kirjauutuuksia. Ja ajattelin hyödyntää entistä enemmän kirjaston valikoimaa niin e-kirjojen kuin fyysisten kirjojenkin suhteen. Ja haluaisin enemmän seikkailla ja tehdä lukuretkiä eri kirjastoihin. Nyt tulee käytyä lähinnä Pasilassa, Oodissa ja Myyrmäessä. Keväälle toivon myös enemmän ulkona lukemista. 

Millainen sinun kirjavuotesi oli?

Kommentit

Suosittuja tässä blogissa

Polar Ignite - hutiostos?

Kosmetiikkajoulukalenterit 2021; eeppinen listaus

Innie vai outie