Talven karkkiuutuuksia

 En usko tammikuun herkkulakkoihin, joten maistelin Fazerin, Maraboun ja Taffelin uutuuksia teille.

Taffel popcorn choco oli vähän ei millekään maistuva, parempi kuin suklaasipsit ja oudon koukuttava. Pussissa sanotaan, että popparit tipahtivat suklaaseen mutta nämä ovat ennemmin ohuelti suklaassa kieritettyjä kuin suklaaseen uponneita, eli suklaata ei ole hirveästi. 

Tosissaan siis koukuttavia. Kun ottaa yhden niin kohta on tyhjä pussi edessä. Meinasin tosin tukehtua kun popparinpala meni väärään kurkkuun.


Fazerin sininen suffeli puffi on ihan perinteistä riisisuklaata. Rakastan Suffeli Puffeja, joissa suklaan ja riisin suhde on juuri oikea, mutta tässä riisin olisi saanut melkein tuplata. Riisiä pitää mielestäni olla paljon mutta suklaatakin niin paljon, että ei jää kuivaksi. Parempi riisisuklaa on mielestäni Pandan riisisuklaa tai Pirkan riisisuklaapalat. 

Kismet Islanti tuoksui tosi vahvasti päärynälle. Mulle Kismet on ns. kahvileipäsuklaa jota jaetaan perheen kesken esim. hiihtoretkellä. En siis osta normaalisti mutta nyt näistä maisteltavista tämä yllätti ollen paras. Maku ei ollut yhtä vahvasti päärynäinen kuin tuoksu vaan oli hyvässä balanssissa muiden makujen kanssa. 

Vasemmalla oleva Marabou popcorn sisältää maitosuklaan lisäksi popcornia, rapeaa maissia ja suolaa. Suolan ja toisaalta makeuden maistoi suklaan seassa hyvin. Muutenkin tämä oli hyvää, mutta osa paloista oli niin kovia, että sai pelätä paikkojen puolesta. Ja meinasin tukehtua tähänkin. Popcorn ei selkeästi sovi mulle. 

Keskellä olevaa Marabou cookie dough -suklaata olen muistaakseni jo syönyt aikaisemmin mutta en kirjoittanut siitä. Jos olet syönyt Ben & Jerry Cookie Doughta tiedät miltä taikina tuntuu hampaissa. Suklaasta tuli sama fiilis. Jos suklaata imeskeli, jotain tuntui kielellä mutta keksitaikinan makua peittyy Maraboun suklaan omaan vahvaan makuun. 


Oletko jo maistellut näitä ja pidätkö herkkulakkoa tammikuussa?



Kommentit

  1. Täällä toinen popcorniin tukehtuja! Ne on jotenkin niin salakavalia :o Keksitaikina-Marabou oli koostumukseltaan ihan jees, mutta se taikinan maku todellakin jää suklaan jalkoihin :/ Karkkilakkoa en pidä, vaan ihan samalla tavalla herkuttelen kuin muulloinkin juhla-aikojen ulkopuolella.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suosittuja tässä blogissa

Polar Ignite - hutiostos?

Kosmetiikkajoulukalenterit 2021; eeppinen listaus

Innie vai outie