Fitfarm: Rapakunnosta eroon 30 päivässä

 Tammikuu, uuden vuoden lupaukset ja joka puolelta vastaan tulvivat valmennustarjoukset. Jokusen valmennuksen ostaneena ja lehtien kuukauden kuntokuureja lukeneena tiedän, että monessa valmennuksessa ruoka- ja treenimäärät vedetään liian tiukkaan, niin että kukaan ei jaksa jatkaa samoilla ohjeilla valmennuksen loputtua. Toinen asia on treenien teko ihan turhan monimutkaiseksi. Treeni on täynnä ihmeliikkeitä ja ohjelmia vaihdetaan tiuhaan. Keskiverto nettivalmennukseen osallistuja hyötyisi enemmän järkevästä perustekemisestä. Monesti myös valmennuksia markkinoidaan sopivan kenelle vaan mutta harvoin ne todella sopivat huonokuntoisille. 

Testasin Fitfarmin Rapakunnosta eroon 30 päivässä nettivalmennusta ja tänään kerron mitä tykkäsin siitä. Valmennus sisältää vain liikuntaa, ei ravitsemusta.

Kuva Unsplash; Bruce Mars

Fitfarmin Rapakunnosta eroon 30 päivässä on nettivalmennus, jonka voi aloittaa milloin vain. Valmennuksessa tulee treenit videoina viikko kerrallaan neljän viikon ajan ja ne ovat katsottavissa vielä pari viikkoa valmennuksen jälkeen. Hinta on 29€ mutta itse osuin tarjoukseen ja maksoin siitä muistaakseni 15€.

Valmennukseen kuuluu kolme treeniä viikossa, liikkuvuus-, lihaskunto- ja kestävyystreenit. Liikkuvuus- ja lihaskuntotreenit ovat videoita ja kestävyystreenille on määritetty viikoittain kasvava aikatavoite.

Jutta itse vetää lihaskuntotreenit ja tykkäsin niistä todella paljon. Tosi yksinkertaisia perusliikkeitä, suurin osa ei vaatinut lattialla konttausta ja mitään välineitä ei tarvittu. Tekniikka käytiin hyvin läpi ja vaihtoehtoja kunnon mukaan oli tosi paljon. Jutan tyyli vetää treenit on mahtava ja Jutta kannustaa paljon muistaen sen että nyt tosissaan ollaan rapakuntoisten valmennuksessa.

Liikkuvuustreeni on itselleni aina se suurin ongelma. Sain jo parikymmentä vuotta sitten kommentin lääkäriltä että ei ole koskaan nähnyt näin jäykkää alle 60 v. joten nykyään painin kai sitten kasikymppisten sarjassa. Fyssarin mukaan venyttelemällä en saa tuloksia vaan mulle kuntosalilla käynti on paras liikkuvuustreeni. Arvasin siis jo odotella liikkeitä, joita en onnistu suorittamaan. Valmennuksessa on tarjolla keskustelupalsta, jossa voi kyllä kysyä korvaavia liikkeitä mutta en tätä nyt taustani vuoksi hyödyntänyt. Neljästä viikkoliikkuvuustreenistä yksi oli sellainen, että pystyin tekemään yhtä lukuunottamatta kaikki liikkeet. Mutta jos kroppasi ei ole ihan yhtä rautakanki kuin minun, niin onnistuu kyllä varmasti. 

Kestävyystreenin määrä kasvoi aika kivasti viikkojen myötä ollen kuitenkin koko ajan rapakuntoiselle soveltuva. 

Nimensä mukaisesti Rapakunnosta eroon 30 päivässä oli suunniteltu rapakuntoisille. Eli täysin ilman liikkumistaustaa pärjää kyllä, kun vaan on valmis sitoutumaan neljäksi viikoksi mukaviin ja loppujen lopuksi lyhyisiin treeneihin. Itse tein liikkuvuus- ja lihaskuntoharjoitukset heti töiden jälkeen, jolloin ne kivasti tekivät eroa etätyöpäivän ja vapaa-ajan välille. 

Treenit on koottu järkevästi kuormitusta kasvattaen perusliikkeistä. Ohjeistus on selkeä ja tekniikat opetetaan hyvin. Valmennuksen alussa myös muistutettiin olemaan ahnehtimatta treeniä nyt alkuun. Toki jos on valmiiksi esimerkiksi polviongelmaa, niin voi olla hankala suoriutua kaikista treeneistä. Mutta jos nivelvaivat on tarkistettu ja on lupa treenata niin tämä on yksi hyvä vaihtoehto millä aloittaa liikunnan harrastaminen.

Kommentit

Suosittuja tässä blogissa

Polar Ignite - hutiostos?

Kosmetiikkajoulukalenterit 2021; eeppinen listaus

Innie vai outie