Merrel Coldpack Ice+ Stretch Polar WP -kitkakengät

 

Sain vanhemmiltani joululahjaksi kitkakengät. Minulla on jo entuudestaan Icebugin nastakengät mutta ne eivät kaupunkioloissa sovi oikein muuhun kuin lenkkeilyyn. Halusin kitkat, joilla voisin tarvittaessa mennä töihin ja kauppaan ilman nastojen kirskuntaa tai suojien päälle askartelua eteisessä. 

Valitsin Merrelin Coldpack Ice+ Stretch Polar waterproofit ruskeana (on taas nimihirviö). Mustaa näkyy olevan myös joissain nettikaupoissa. Niitä ei tarvitse sitoa, vaan kuminauhojen vuoksi ne vain kiskaistaan jalkaan. Lesti on kohtalaisen leveä ja samoin varteen mahtuu paksumpikin pohje. 


Pohja on Vibram Arctic Grip pitopohja ja mitä olen nyt testannut niin pitää hyvin jalkakäytävillä. Puhtaalla jäällä en ihan yhtä huolettomasti näillä kuitenkaan uskalla kävellä kuin nastoilla. Ei pidä ääntä sisätiloissa, en tosin aivan märillä pohjilla ole kokeillut rappukäytävässä kävellä että vinkuuko. 

Päällinen on nupukkinahkaa kalvolla ja teipatuilla saumoilla eli vedenpitävä mikä täällä pääkaupunkiseudulla on kyllä suurimman osan talvesta tarpeen. Suositeltavaa on pitää sisällä teknistä sukkaa, joka siirtää kosteuden myös iholta pois. Fleecevuori, jonka alla 200g vanueriste ja kantapäässä ilmatyyny. Kovilla pakkasillakin käytin vain yhtä sukkaa alla kun olin liikkeessä. Vanu, fleece ja toisaalta myö kengän väljään malliin mahtuva ilma sekä paksu pohja, tekevät kengästä todella lämpimän. 

Pohjan Thermomatic-solu vaihtaa väriä ja indikoi kylmiä ja mahdollisesti liukkaita kelejä mutta en kyllä ole ulkona kengän pohjia tuijotellut.


Hintaa kengillä on n. 180€ mitä katsoin eri nettikaupoista. Kitka- ja nastakengät ovat kyllä hintavia mutta suosittelen niitä kyllä lämpimästi kaikille, jos vain on yhtään on tarvetta ja varaa hankkia. Itselleni pitävät kengät ovat tehneet talviulkoilusta ainakin 100% nautittavampaa kun koko ajan ei tarvitse miettiä mihin astuu ja tehdä ylläriaskelkyykkyjä kun toinen jalka karkaa alta. 

Kenkä ei toki korvaa lihasvoimaa, tasapainoa ja notkeutta, joten niitä kannattaa myös talvella liikkumista ajatellen harjoittaa. 

Millaisilla talvikengillä astelet?

Kommentit

Suosittuja tässä blogissa

Polar Ignite - hutiostos?

Kosmetiikkajoulukalenterit 2021; eeppinen listaus

Innie vai outie