Pipareiden Suomi-Ruotsi-maaottelu

Pipareihin liittyen parasta on taikina. Sitäkin on jo jemmassa pakkasessa, mutta maistellaan ensin kaupan maustettuja pipareita. Tai siis pipareita extralla, mausteethan on piparin koko pointti, muuten se on keksi.

Tilasin ruokaostoksia Citymarket Jumbosta ja nämä piparit löytyivät valikoimasta. Annas polka pepparkakor, Annas toffee pepparkakor ja Fazerin Suklaapiparkakku. Annashan on ruotsalainen merkki, jonka piparit on tosi ohuita. Fazerilla on tarjolla myös tavallisia piparkakkuja, joskin malli on sama eli tämä pikkuinen, joka on tuttu myös Carneval Prinsessa-kekseistä. Siis niistä vaaleanpunaisista missä on nonpparelleja.


Annas polka pepparkakor oli valikoimissa jo viime vuonna. Nuo valkoiset täpät ovat siis sitä polkaa. Eivät tunnu kummemmin piparissa, maku on lievästi minttuinen ja ihan hyvä.


 Annas toffee pepparkaka on tunkkaisempi kuin polka. Toffee maistuu lähinnä jälkimakuna.


Fazer suklaapiparkakku on edellisiä huomattavasti mausteisempi ja siksi pienempi koko riittää hyvin. Suklaa tosin meinaa sulaa sormiin heti, kun pipariin koskee. 

Kaikki on ihan hyviä mutta kyllä parasta on ihan itse tehty tavallinen pipari tai edes se kaupan extraton piparkakku. Paitsi, että sokerikuorrutettu on aina niitäkin parempi!

Leivotko piparit itse vai luotatko johonkin kaupan merkkiin?


Kommentit

Suosittuja tässä blogissa

Polar Ignite - hutiostos?

Kosmetiikkajoulukalenterit 2021; eeppinen listaus

Innie vai outie