Joulukuun opinnot ja syksyn yhteenveto

Jaahas, syksy karkasi jonnekin ja nyt on jo puoli vuotta YAMK-opintoja DIAKissa takana. Samalla vielä viimeistä talvea Itä-Suomen yliopiston (UEF) opintoja jatkuvan oppimisen opinto-oikeudella.

 
 Marraskuulta jatkuneet kurssit:

-Tieteellinen kirjoittaminen ja viestintä 1 (DIAK) valmis mutta nopat (opintopisteet) tuli vasta joulukuussa.

-Ammatillisen osaamisen kehittyminen ja asiantuntijuus, osa I (DIAK) loppui ihan joulukuun alussa

-Opinnäytetyö 1 (DIAK) Viimeinen oppariseminaari tälle vuotta oli joulukuun alussa. Suunnitelma saatiin valmiiksi vuoden loppuun mennessä mutta saadaan hyväksyntä vasta ensi vuoden puolella.

-Henkilöstövoimavarojen johtaminen ja johtajuus, (UEF) en ole tehnyt mitään tämän eteen.

-Oppimisen ja kehityksen perusteet A ja B (UEF) A osion arvosana tuli jo marraskuussa, B:n arviointi ja nopat jäi joulukuulle.

 -Yritysjuridiikka (UEF) tehty ennen joulukuun alkua mutta nopat tuli vasta juuri ennen joulua.

-Monialaista tukea tarvitsevien asiakkaiden palvelujen kehittäminen (DIAK) loppui ihan joulukuun alkuun.

-Videot ja digitarinat osaamisen osoittamisen välineinä (OAMK, non-stop, Digicampuksen kautta)

Joulukuussa alkaneet kurssit:

Johdanto laskentatoimeen sosiaali- ja terveysalalla (UEF MOOC, tehty kokonaan joulukuussa)

Sote-talous, terveystaloustiede (UEF MOOC)

Johdatus sosiaali- ja terveydenhuollon tiedonhallintaan (UEF MOOC)

Vaikuttavuus sosiaali- ja terveydenhuollon näkökulmasta (UEF MOOC)

MOOC-kurssit ovat muuten vapaasti kaikkien tehtävissä, opiskelipa missä tahansa korkeakoulussa tai oli työelämässä tai työttömänä.


Syksyn aikana kertyneet nopat: 31 op (Diak 15 op, UEF 16 op) Opparisuunnitelman 10 op siis puuttuu vielä.

Painotettu keskiarvo 3,0

 Fiilikset syksyn opinnoista: Aika leppoista keskimäärin ollut. Eniten ärsytystä ovat aiheuttaneet toimimattomat järjestelmät, epäloogiset ja huonot tehtävänannot ja opetusmenetelmät. Keskiarvona leppoisa ei tietenkään nimittäin tarkoita sitä, että kone ei olisi muutamaa kertaa ollut lähellä lentää parvekkeelta mutta se nyt vaan kuuluu ainakin omaan opiskelutapaani. Ryhmätyöt sotkevat omat aikataulut ja välillä tehtävät vaan tökkii. Mutta sitten on niitä aamuja kun ei malta lopettaa kouluhommia. 

Instagramissa on ollut loppusyksystä keskustelua siitä, tukeeko opiskeluaikojen ja muiden tietojen jako somessa kilpailu- ja suoritusasetelmia. Itse kirjaan kertyneet nopat ja keskiarvot, koska tämä toimii itselleni päiväkirjana. Toisaalta haluan myös kannustaa siihen, että opiskelu on mahdollista myös työn ohella eikä kaikista kursseista todellakaan tarvitse saada vitosia vaan esim. toi kolmosen keskiarvo on vallan riittävä. On myös muistettava, että mulle opiskelu on aina ollut luontaisesti helppoa enkä joudu käyttämään siihen mahdottomasti aikaa, minkä lisäksi mulla on hyvin joustava työ ja nyt on sattunut olemaan tosi paljon omalle opiskelutyylille sopivia kursseja. Jollain toisella nämä kurssit olisivat vieneet enemmän aikaa ja joku toinen olisi kiskonut kaiken vitosen keskiarvolla samassa ajassa läpi. Kannustan siis opiskelemaan mutta tekemään sen rennosti ja omia voimia kuunnellen.

Kommentit

Suosittuja tässä blogissa

Polar Ignite - hutiostos?

Kosmetiikkajoulukalenterit 2021; eeppinen listaus

Innie vai outie