Kokemuksia Keventäjät -sovelluksista
Keventäjät yhdistyi viime vuoden loppupuolella Kiloklubin kanssa. Samalla saatiin viimein Keventäjät-sovellus. Uudistuksen myötä tulivat käyttöön myös uudet nettisivut mutta Kotitreenit jäivät vanhoille nettisivuille. Kotitreeneille tuli kuitenkin oma sovelluksensa eli nyt jos käyttää Keventäjiä ja Keventäjät kotitreeniä, niin käytössä on kaksi nettisivua ja kaksi sovellusta.
Vanhasta nettisivusta kirjoitin aikaisemmin täällä. Uutta nettisivua en ole oikeastaan käyttänyt ja jäsenyyteni päättyy kohta enkä aio sitä nyt jatkaa. Keskityn siis tänään noihin sovelluksiin.
Käytössä on siis kaksi eri sovellusta. Päiväkirjaan kirjataan syömiset ja liikkumiset ja Kotitreenien jumppavideot löytyvät toisesta.
Kotitreenisovelluksessa on siis pelkkiä videoita. Jos teet jonkun jumpan, sen nimi löytyy kyllä päiväkirjasovelluksesta mutta jumpan keston joudut itse muokkaamaan ja jumppien kalorimäärät eivät stemmaa sovellusten välillä. Jumpat itsessään ovat kivoja mutta kaipaisin sekä sovelluksen että nettisivun hakuun mahdollisuuden valita seisten/pystyasennossa tehtäviä jumppia sekä aloittelijalle sopivia. Valinnassa on mahdollisuus valita kevyt, mutta kevytkään ei aina välttämättä liikkeiltään ole aloittelijalle sopiva ja toisaalta aloittelija voi kaivata muutakin kuin kevyttä liikuntaa. Myös kuvaukset jumppien sisällöstä kaipaisivat parannusta.
Ruokapäiväkirjan täyttö sovelluksessa toimii hyvin, mutta kellonaikojen säätö on mielestäni vaivalloista, samoin useamman välipalan käyttö, joten kaikki välipalat tulee tungettua samaan jolloin sovellus valittaa liian isosta energiamäärästä välipalalla.
Sovellus antaa palautetta mutta palautteiden sanamuodot saisivat mielestäni käydä uudelleen muokkauksen läpi, jotta ne olisivat positiivisempia. Ylläoleva esimerkki siitä, että sovellus valittaa kuitujen määrästä vaikka olen kirjannut 32g kuitua (suositus 25g) kuvaa mielestäni sitä, miksi kone ei korvaa ihmistä painonhallinnan tukena.
Itse en suosi ruokapäiväkirjaa pitkäaikaisena ratkaisuna painonhallinnassa. Siitä saadaan hyötyjä kyllä mutta niihin hyötyihin riittää muutamasta päivästä viikkoon silloin tällöin kirjattuna. Tarkka kirjaaminen on niin vaivalloista, että suurin osa ihmisistä ei jaksa sitä montaa päivää tehdä. Sovellus helpottaa ruokapäiväkirjan pitoa Keventäjät-nettiversioon verrattuna mutta on edelleen työlästä ellet syö joka päivä samoja ruokia saman verran.
Päiväkirjasta näkee kyllä paljon juttuja mutta suurimman osan tiedoista saan itse katsomalla lautasta päivän mittaan. Joten itse en koe, että nettiversiosta tai sovelluksista olisi niin paljon lisäarvoa, että jatkaisin jäsenyyttäni kun se pian päättyy.
Oletko itse hyötynyt Keventäjistä tai muista ruokapäiväkirjasovelluksista?
Minä otin nyt vuoden alusta jäsenyyden, kun sen sai puoleen hintaan, ja syömiseni on kyllä rauhoittunut heti. En ole tainnut vielä yhtenäkään päivänä saada kaikkia pallukoita vihreälle (se ateriarytmi ainakin on täysi mahdottomuus), mutta kasviksia on tullut ruokavaliooni merkittävästi lisää, kun tavoitteenani on joka päivä saada ainakin kasvispallo vihreäksi. Ylipäätään se, että joutuu kirjaamaan kaikki syömisensä, rajoittaa ylimääräistä napostelua ainakin minulla.
VastaaPoistaNuo kotitreenit minua kiinnostavat. En siis ole vielä ottanut niitä käyttöön, koska käytän edelliset maksulliset liikuntakurssini ensin loppuun, mutta keväällä tulee ajankohtaiseksi valita seuraavat kurssit. Kuinka monipuolisesti niissä on erilaisia ja eritasoisia treenejä? Tuo helppous hakukriteerinä olisi kyllä todella hyvä, harmi, jos siellä ei sellaista ole.
Treeneissä on kohtalaisen paljon vaihtelua ja vaihtoehtoja. Tanssillisia on itselleni niukalti kun niistä tykkäisin eniten. Treenejä saa valittua esimerkiksi hakukriteerillä kevyt, mutta mielestäni kevyt ei kuitenkaan ole sama asia kuin helppo. Kevyttä voi olla esimerkiksi tietyt joogat ja kehonhuollot mutta liikkeet eivät välttämättä silti ole helppoja aloittelijalle.
Poista