Unelmaduuni

Tykkään tällä hetkellä työstäni mutta on kai itsestään selvää, ettei se aivan unelmaduunini ole kerta opiskelen lisää. Tykkään toisaalta kolmivuorotyön vapaudesta, mutta omalla kohdallani en koe, että pystyisin yhdistämään sen esimerkiksi perhe-elämään. Vuorotyö vaikeuttaa harrastamista, painonhallintaa ja omalla kohdallani myös elämänhallintaa. Työnkuva ei tarjoa sellaisia haasteita mitä kaipaan, vaikka haasteita hoitajan työssä riittää. Ja kun rehellisiä ollaan, haluan enemmän palkkaa. Olen käynyt kouluja tässä vaiheessa 20 vuotta elämästäni ja mielestäni ansaitsen enemmän kuin 2500€ jonka nyt viimeisimmän yleiskorotuksen jälkeen saan. Lisät toki nostavat tulojani, mutta lisät ovat korvaus siitä, että vietän töissä yöni, vappuni, juhannukseni, jouluni, uudet vuotet, serkkujen rippijuhlat, lakkiaiset, joka ikiset festariviikonloput ym. Ja miksi kirjoitan työstä lauantaina, niin tänään on työpäivä, kuten huomenna sunnuntainakin.



Elikkäs, mitä yhdistyisi unelmatyössäni?
(vs. nykytilanne joka on realistinen mutta ei kaikissa kohdissa onneksi aivan joka päiväinen)

  • Saisin olla tekemisissä ihmisten kanssa mutta suunnitella ja aikatauluttaa omaa tekemistäni (vs. nykytilanne, jossa jokainen asia keskeytyy sen vuoksi, että joku soittaa kelloa tai kesken potilaan hoitamisen vieruskaveri alkaa vaatia jotain.)   
  • Voisin käydä syömässä mieluiten työpaikkaravintolassa tai sitten ravintolassa lounaalla (vs. nykytilanne, jossa syön kahvihuoneessa omia eväitä ja käytän potilaita vessassa kesken oman ruokailun) 
  • Työajan toivoisin olevan molempiin suuntiin joustava. Olen kyllä valmis tekemään satunnaisesti ilta- ja viikonlopputöitä mutten halua sen olevan joka viikkoista. Toivon myös työnantajan joustavan, jotta pystyn silloin tällöin ottamaan esimerkiksi perjantain vapaaksi jos osallistun esim. MPK:n kurssille. (vs. nykytilanne, vapaiden määrä on kohtuuvakio per lista, järkkäilemällä saan vapaata mutta kolmen viikon listalle voi toivoa vain sen yhden viikonlopun vapaata. Ja silloin käytännössä muut vkl ollaan töissä.)
  • Lähiesimiehen tuki ja mahdollisesti mentorointimahdollisuus, hyvä perehdytys (vs. tällä hetkellä olen ihan tyytyväinen esimiehiin, mutta etenkin uran alkuaikoina tuntui, että heitettiin yksin kylmään veteen selviytymään)
  • Luottamus, se, että esimies luottaa minun tekemisiini eikä valvo selän takana ja että pystyn luottamaan esimiehen toimivan oikein.
  • Työn jatkuvuus, varmuus siitä että töitä ol vielä ensi viikolla ja ensi kuussakin. Kolmen kuukauden sopimusta pidän ehdottomana miniminä, että olen valmis muuttamaan edes väliaikaisesti, puoli vuotta se raja, että pakkaan myös huonekalut mukaan.
  • Työhyvinvointiin ja -viihtyvyyteen panostaminen esimerkiksi liikuntamahdollisuuksien muodossa ja päivittäinen hyvä fiilis työpaikalla.
  • Työterveyshuollon lakisääteisiä laajemmat palvelut eli esim. sairasvastaanotto (työterveyden lakisääteinen tehtävähän on ennalta ehkäisy ja muut palvelut, esim. sairasvastaanotto ovat vapaavalintaisia.)
  • Työn fyysiset edellytykset toteutuvat
  • Mahdollisuus muuttaa työaikaa tai toimenkuvaa väliaikaisesti jos terveys tai elämäntilanne sitä vaatii.
  • Perhemyönteisyys, tässä vaiheessa on vielä kohtuuvaikea tietää tuleeko elämääni kuulumaan perhettä. 10 vuoden päästä asia on todennäköisesti paljon selkeämpi, mutta en voi kuvitella työskenteleväni organisaatiossa joka ei tietyllä minimitasolla suhtaudu perheisiin myönteisesti vaikka lapsista aina syntyy kuluja vanhempien työnantajille. Onkin ihan jännä lähteä hakemaan töitä näin valmiiksi riskinä työnantajalle. Se on itselleni itsestäänselvyys, että jos lakia rikotaan kysymällä lapsisuunnitelmista työhaastattelusta, minä kävelen ulos samantien. Tulipa lapsia tai ei, niin mielestäni kysymyksen kysyminen kertoo riittävästi työnantajasta.
  • Kehittymisen tukeminen, niin talon omien kuin ulkopuolisten koulutusten myötä ja myös omaehtoisen opiskelun tukeminen esimerkiksi jos alan tehdä väitöskirjaa. Ihan jo sillä ajatuksen tasolla että koulutus on jees, ja työtä voidaan järjestellä niin, että lähipäiviin pystyy tarvittaessa osallistumaan ja että edes palkattomalle koulutusvapaalle jäänti ei ole maailman monimutkaisin homma järjestää.
  • Työuralla etenemisen mahdollistaminen. 
  • Sivutoimilupa, en toki aiokaan kilpailevaa työtä tehdä, mutta jos esimerkiksi kirjoittaisin alan oppikirjaa tai tekisin jotain sivutoimisena yrittäjänä.
  • Palkka; vaikka lisiä en laskekaan varsinaiseksi palkaksi, en halua tehdä töitä palkalla, joka jäisi alle nykyisen peruspalkka+keskimääräiset lisät- tason. Haluan myös palkkani nousevan, jos tehtäväni lisääntyvät.

Millainen sinun unelmaduunisi olisi?

Kommentit

Suosittuja tässä blogissa

Polar Ignite - hutiostos?

Kosmetiikkajoulukalenterit 2021; eeppinen listaus

Innie vai outie