Mitä luin sunnuntaina?

Bongasin Kotona kirjassa -blogista lukumaraton postauksen ja ajattelin kerrankin kirjoitella yhdestä päivästä mitä luin. En pitänyt varsinaista lukumaratonia mutta hyvin kirjoihin painottuvan sunnuntain.

Aloitin äänikirjan yhdeksältä kun nousin sängystä. Kuuntelin Storytelista Elle Adamsin Ghost and Found -kirjaa aamupesujen ja aamupalan ajan eli noin kolmisen varttia. Kuuntelin kirjaa 1,5 x nopeudella ja olin illalla ehtinyt kuunnella vartin alusta. Kokonaiskesto ilman nopeutuksia kirjalla on 5h 14min ja se on neljäs osa A Reaper Witch Mystery -sarjaa. Sarjassa puoliksi noita puoliksi viikatemies Maura selvittää Hawkwood Hollowssa tapahtuvia kuolemia ja kummitusten ongelmia. 

Aamupalan jälkeen luin parikymmentä sivua Kaarina Kailon Sauna, naiseus ja elämänkaari - Perinnekulttuurin paluuta (Basam Books 2022) ennen kuin siirryin päivän Eve Dallasiin. Jatkoin Ghost and Foundia äänikirjana pitkin päivää aina kun tauotin istumista ja lukemista tekemällä kotihommia.

Olen nyt kirjastosta varaillut J.D. Robbin eli Nora Robertsin Eve Dallas sarjaa ja lukenut niitä noin kirjan päivässä. Nyt oli menossa Thankless in Death (2013, 402s.), joka on sarjan 37. osa. Sarja sijoittuu sijoittuu 2050-2060 -lukujen vaihteeseen eli melkein voidaan jo puhua lähitulevaisuudesta. Murhia tapahtuu New Yorkissa kuten ennenkin mutta jotkin asiat ovat muuttuneet. Vaikea kuvitella että vielä 50-luvulla Yhdysvalloissa olisi maksettu kotivanhemmuus kun vielä ei ole edes maksettua äitiyslomaa kaikilla. Eve Dallas tutkii kuitenkin murhia kollegoidensa ja upporikkaan miehensä avustuksella.

Ghost and Found loppui puoli kolmen aikoihin, joten jatkoin siitä suoraan seuraavaan osaan, Ghost Property (4h 54 min). 

Thankless in Death päättyi murhaajan kiinni jäämiseen ja kiitospäivän ateriaan illalla ysin aikoihin. Normaalisti suuntaisin siihen aikaan jo sänkyyn lukemaan mutta koska olen loma-ajassa, jatkoin vielä lukemista sohvalla. Kirjaksi valikoitui tabletilta Linda Howardin Dream Man, jota jaksoin noin 25 sivua ennen kuin siirryin hampaanpesulle ja sänkyyn lukemaan Laura Greenwoodin Succession of the Templeä, jota meni kaksi lukua. Äänikirjaa kuuntelin vielä nukahtamiseen asti ja sitä jäi seuraavalle päivälle noin 25 minuuttia. 

Kokonaissaldoksi tulee vähän vajaa 500 sivua luettua ja noin kuusi tuntia kuuntelua kotihommien ja perusjuttujen parissa. Nyt kun olin enkuksi kirja kesken, en kuunnellut kirjaa suihkussa vaan vaihdoin musiikkiin. Jostain syystä monet kirjat enkuksi on sen verran hiljaisempia, että niitä ei saa kuulumaan suihkussa vaikka volyymit olisi kajarissa ja puhelimessa täysillä. Toki aivot varmaan täydentää sitten helpommin suomea vaikka ei ihan kaikkea kuulisikaan kunnolla.

Kommentit

  1. Itsekin suhteellisen paljon lukevana, miten pysyt kärryillä juonesta, kun kirjoja on useampi kesken yhtä aikaa? Itselle tuntuisi ihan mahdottomalta, hyvä kun keskittyminen riittää yhteen kerrallaan😅

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pysyn kärryillä kunhan on riittävästi eroa. Yleensä riittää että kieli on eri tai maat tai fantasiamaailmat mihin tarina sijoittuu on eri. Menin kyllä tuossa yksi päivä ihan sekaisin kun oli Connellyn ja Pattersonin dekkarit molemmat kesken.

      Poista

Lähetä kommentti

Suosittuja tässä blogissa

Polar Ignite - hutiostos?

Kosmetiikkajoulukalenterit 2021; eeppinen listaus

Innie vai outie