Loman loppu

 Kevään ensimmäinen vapaajaksoviikko oli tosiaan aika menevä. Alkuviikosta voit lukea täältä.
 

Perjantain istuin Vantaan ammattiopisto Varian koulusalongissa, jossa laitettiin hiukset, kulmat ja ripset. Halusin värjäämättömään tukkaani lämpimämpää sävyä mutta niin, ettei juurikasvusta tarvitse huolehtia. Tyveä ei siis värjätty ja värin alkukohtaa blendattiin. Luonnossa kuparisuus ei ole yhtä vahva kuin tässä led-valojen alla ja miestäni tuli oikein onnistunut ja luonnollinen lopputulos.
 
Opiskelijakampaamo on hyvin edullinen verrattuna muihin kampaamoihin mutta siellä menee aikaa kun tämäkin värjäys tehtiin näyttönä ja tietenkin piti välillä aina varmistaa etenemistä opettajalta. Ja loma-aikoina koulusalonki ei ole auki.
 

Launtaina olin Mäntsälässä Uudenmaan Kokoomuksen kevätkokouksessa. Kokous päätti kannattaa Sari Multalaa Kokoomuksen varapuheenjohtajaksi kesäkuun puoluekokouksessa. 
 

Pääministeri Orpo kävi kertomassa ajankohtaiset kuulumiset ja kertoi mm. Iranin ja Israelin tilanteesta. Ei mennytkään kuin muutama tunti lopulta sitten siihen, että Iran iski Israeliin. 


Paikalla olleilta kansanedustajilta (ja vpj-ehdokas ehdokkailta) saimme hyvin kattavan kuvan politiikan tilanteesta. Taloudellinen tilanne on tiukka ja leikkauksia ei tietenkään haluaisi tehdä mutta jatkuva lainojen kasvukaan ei ole kestävää. Maailmantalouden kannalta itseäni ärsyttää se, miten paljon nyt kaadetaan rahaa sotiin ympäri maailman, kun sillä rahalla, mikä nyt menee yksittäisten asetehtailijoiden kassoihin, rahoittaisi aivan älyttömästi terveydenhuoltoa, koulutusta ja kehitystä. Ja tietenkin ihan se inhimillinen kärsimys minkä sodat aiheuttavat.


Illaksi ehdin vielä ope-kurssimme viimeisen lähipäivän afterworkeille. Minun ei tarvinnut enää osallistua lähipäivään, koska kaikki opintosuoritukset on tehty ja virallinen valmistumispäivä oli eilen maanantaina 15.4. 
 
Syötiin päivällinen Triplassa Fredde´sissä ja sitten istuttiin Ratamon yläkerrassa. Kiva paikka kun mahduttiin isollakin porukalla istumaan ja kuuli vielä toisten puheenkin. Osa jaksoi vielä huomattavasti pidempäänkin mutta itse lähdin puoli yhdeksän aikoihin kotia kohti.

 
Sunnuntaina näkyi jo kesänmerkkejä eli olohuoneen "lokkivalaisin" vaikka sää oli kyllä ihan lonkero. Ikkunat ja moni muukin asia kaipaisi pesemistä mutta en nyt vielä tällä lomalla saanut aikaiseksi kuin lieden jynssäyksen. Onneksi tässä on tulossa pian näitä vajaita viikkoja kun vappu ja helatorstai muodostavat hassuja ykkösvapaita. Ovat sitten oikein sopivia talvivaateiden pesuun ja siivoukseen. 
 
Nyt kun opinnoilta vapautui kuun viimeiset viikonloput, niin niihin olisi hyvä keksiä jotain kivaa itselle. Tosin kurkkasin kalenteria ja ainakin kevään osalta on kyllä kuukauden viimeiset viikonloput niin hyvin täytetty, että mitään ei tarvitse enää keksiä. Muuta kuin, että millä tapaa niistä kirjoittaa blogia 😉
 

Kommentit

Suosittuja tässä blogissa

Polar Ignite - hutiostos?

Kosmetiikkajoulukalenterit 2021; eeppinen listaus

Innie vai outie