Kalevala Koru silmälaseissa

 Jos joku on tarkemmin katsonut syksyn kuvia niin siellä on näkynyt useampia silmälaseja. Mulla on muistaakseni viidet lasit, joilla vielä edes jotensakin nään, mutta parhaiten näen näillä keväällä hankituilla Kalevala Korun kehyksiin laitetuilla linsseillä.

En ollut aikaisemmin hoksannutkaan, että Kalevala Korulla on myös silmälasikehyksiä, mikä osin johtuu siitä, että aikaisemmin olen ostanut suunnilleen halvimmat lasit Nisseniltä tai Specsaversilta. Nämä ostin nyt Instrusta. 

Olen todella huono käyttämään uusia laseja alkuun. Aina tulee napattua ne vanhemmat lasit kun ei niin huolehdi niiden naarmuuntumisesta ja vääntymisestä. Vaikka edelleen käytän joinain päivinä vanhempiakin laseja kun vahvuusero on niin pieni, olen nyt vihdoin alkanut käyttää enemmän näitäkin. Hölmöähän se on uudet lasit ostaa kalliilla ja olla käyttämättä. 


Nämä ovat siis Kalevalan Taimi-sarjaa, josta minulla on myös korvikset olemassa. Vihreän lisäksi silmälaseissa Taimi on saatavilla myös musta-sinisenä. Itselläni oli jo kuitenkin parit mustat lasit niin halusin mieluummin väriä. 

Lasit ovat metallia ja sangat ovat todella ohuet mutta tukevat. Joustosaranat ovat itselleni lähes pakolliset koska törmäilen lasieni kanssa seiniin ja koppakuoriaisiin (Yhdet lasit oikeasti vääntyivät kun iso koppakuoriainen lensi päin). Eli joustosaranat tietenkin näistä löytyy.

Mulla lasit ottaa hiukan kiinni poskeen kun hymyilen, eli päivän päätteeksi laseissa on aina meikkiä. Käytännössä näillä poskilla pitäisi mököttää kaikki päivät jos haluaa 2020-luvun laseja käyttää. 

Niitä aikaisempia laseja pääset katsomaan täältä.


Tykkään kyllä ihan noista mustista peruslaseistanikin mutta etenkin nyt kun en ole viitsinyt silmämeikkiä käyttää kuin harvoin, näyttää vihreissä vähän freesimmältä. Ja kuten kuvista ehkä huomaa, Kalevala-laseissa on heijastuksen esto linsseissä, niin kuvissa jopa näkee silmät. 

Millaisia laseja teillä on?

Kommentit

Suosittuja tässä blogissa

Polar Ignite - hutiostos?

Kosmetiikkajoulukalenterit 2021; eeppinen listaus

Innie vai outie