Talvivarastojen alkua

 Ei nyt ole mitään tarkoitusta hirveää talvivarasto kerätä mutta kun kerran tilasin Catricen uutuuksia Kosmetik4lessiltä, niin tilasin samalla käsi- ja vartalovoiteita. Niitä kun aina kuluu.

Ziajan vartalovoiteita tilasin reilun litran ja samaan syssyyn yhden micelliveden.


Käsivoiteissa on Ziajan lisäksi Evelinen voiteita. Niitä en ole aikaisemmin testannut, mutta toisessa isossa tuubissa on 10% ureaa, toisessa 15%. Ziajan voitaissa on 3% ja 5%. Saksassa vaihdossa ollessani löysin kosmetiikkaliikkeistä ureapitoisia vartalovoiteita, jotka eivät olleet yhtä tahmeita kuin Suomesta saatavat voiteet. Suomessahan ne löytyy karbamidivoiteina mutta sama asia. Urea on ihon luonnollinen humektantti, eli se sitoo kosteutta ja isommat pitoisuudet pehmittävät kovettumia. Ureapitoiset voiteet helpottavat atooppisen ihon kutinaa ja siksi kaipailen Saksan aikaisia koostumukseltaan miellyttäviä vartalovoiteita.

Kolmas nimitys urealle on virtsa-aine, mikä ei kuulosta kovin houkuttelevalta ihonhoidossa. Urea kuitenkin syntyy maksassa proteiiniaineenvaihdunnan lopputuotoksena ja sitoo ylimääräisen typen elimistöstämme. Se eritetään sitten pois virtsan ja hien mukana. Iholle ureaa pääsee normaalisti siis hien mukana kosteuttamaan ihoa. Kosmetiikassa käytettävä urea on synteettistä.

Kommentit

Suosittuja tässä blogissa

Polar Ignite - hutiostos?

Kosmetiikkajoulukalenterit 2021; eeppinen listaus

Innie vai outie