Äidin meikkipussilla

 Ei kuitenkaan käydä tuote tuotteelta läpi vaan kysellään vähän äidiltä meikkaamiseen ja kauneuteen liittyviä asioita.


Milloin aloitit meikkaamisen? Mitä silloin kuului meikkiin? 
12-vuotiaana kakkuripsivärillä alkoi.

Meikkasiko mummo? Mitä mummon kauneusrutiineihin kuului? 
Huulipunan ja puuterin muistan aina olleen käytössä. Luomivärejä myöhemmin. Kampajalla kulmien värjäystä. Paplarit saunan jälkeen piti aina laittaa. Jossain vaiheessa 70-luvulla peruukit oli muodissa myös mummolla.


Miten meikkaaminen ja ihonhoito on muuttunut? 

Iho on ollut aina herkkä eikä meikkaaminen suuremmin ole kiinnostanut. Meikkaamisesta ei kouluaikoina oikeastaan edes puhuttu kaverien kanssa. Korviksetkin sain vasta 12-vuotiaana. Yleisesti tarjonta muodin ja kauneuden suhteen oli maalla heikompi ja hinnat olivat nuorille kovia. 
Beaverin farkut olivat aikoinaan ensimmäiset "muotivaatteet". Muilla oli myös Leviksiä. 

Parissa sukupolvessa meikkaminen ja ihonhoito ovat tarjonnaltaan räjähtäneet ja saatavuus kasvanut ja hinnat laskeneet. Itsellä oli hyvä iho, joten paljoa ei tarvinnut nuorena. Nykyisin ihoa joutuu rasvaamaan enemmän. Meikeissä tarjontaa on niin paljon, ettei perässä tahdo pysyä. Sävytetty päivävoide yms. on nykyään käytössä, puuterista en ole koskaan välittänyt. Iän myötä ihosta on heleys hävinnyt. Ripsiväri myös tosin korona -aikana jäänyt sekin. Ripsien taivutin on muuten ostettu samoihin aikoihin kun aloitin meikkaamisen. 

Mihin turhakkeeseen käytetyt rahat harmittaa?

Huulipunissa on mennyt eniten rahaa hukkaan kun ovat aiheuttaneet ärsytystä. Kynsilakat kuivuvat purkkiin. Valokynä oli turhake. 




Muutama valinta:
Markettimeikit vai high end? Sekä että
Ripsari vai huulipuna?Ripsari
Poskipuna vai aurinkopuuteri? Poskipuna



Kommentit

Suosittuja tässä blogissa

Polar Ignite - hutiostos?

Kosmetiikkajoulukalenterit 2021; eeppinen listaus

Innie vai outie