Vuoden liikuntatavoitteet

 Oletteko jo katselleet alkuvuoden lehtihyllyä? Kivasti joka toinen lehti huutelee taas laihdutusvinkkejä. Myös liikuntavinkit naamioidaan usein laihdutusvinkeiksi. Uusia liikuntalajeja syntyy kuin sieniä sateessa ja jos joku on voinut välttyä omalta tai muiden padel-innostukselta niin ei ainakaan somea ja iltapäivälehtiä ole lukenut. Uudet liikuntalajit ja muodot ovat hyvä juttu jos ne kannustavat liikkumaan vähän liikkuvia enemmän tai ylipäänsä ihmisiä monipuolisemmin mutta samalla tavalla ne ovat muotijuttu kuin vaatteet tai ruuatkin. Aina löytyy niitä, jotka löytävät siitä itselleen pidempiaikaisen jutun ja osa kokeilee uutuudenviehätyksestä tai koska kaikki muutkin.

Kaikkien ei tarvitse olla extreme-urheilijoita.
 

Trendikkyydessä ei itsessään ole mitään pahaa mutta tuppaamme unohtamaan trendien myötä myös jo olemassa olevat hyvät vaihtoehdot. Liikunnassa korona toki on pakottanutkin yksin liikkumisen suuntaan mutta vanhat sosiaaliset höntsäpalloiluvuorot esimerkiksi tuntuvat olleen aika unohduksissa ennen koronaakin. Ja nimenomaan sitä höntsää tarvitaan liikuntaan niin lapsille kuin aikuisille. Vähemmän tavoitteita ja suorittamista ja enemmän liikuntaa jossa jokainen voi tehdä omalla tasollaan ja pitää hauskaa. 

Liikuntatrendeistä löytyy kyllä myös se huono puoli, jonka varmasti huomaa ainakin kirppareilla, kun trendin vaihduttua niitä lajikohtaisia kamoja sitten myydään pois. Ei ole kovin ympäristöystävällistä hankkia joka lajiin omia kamppeita vaan olisi kiva jos liikuntaan riittäisi perusliikuntakamppeet ja lajikohtaisia välineitä saisi vuokrattua. 

Some ja trendit vaikuttavat myös ruokailuihin kun sushi on paljon kuvattavampaa kuin silakat ja perunamuusi ja korkeat kakut näyttävämpiä kuin suklaakiisseli. Edelleenkään en sano että sushista ja kakuista tarvitsisi luopua mutta monipuolisuutta voisi etsiä vaikka niistä vanhoista tutuista kotsantunnin resepteistä. 

Omat liikuntatavoitteeni ja siinä sivussa ruokatavoitteeni ovat tälle vuotta lisätä käveltyjen askelten keskiarvoa vuositasolla 1000 askeleella ja tehdä enemmän ruokaa ja herkkuja itse. Eli palata vanhaan askelmittarimalliin, joka tosin nykyisin on kännykässä ja kaivella esille vanhoja reseptejä kiisseleihin, kääretorttuihin ja marjapiirakoihin. Liikunnassa käytän tietoisesti keskiarvoa, koska suurin syy liikuntatavoitteiden epäonnistumiselle on tarkkaan määritetyt kerta/aikamääreet jotka kaatuvat viimeistään ensimmäiseen flunssaan ja joihin palaaminen sitten jää. Keskiarvo myös antaa enemmän mahdollisuuksia liikkua fiiliksen mukaan itseään kuunnellen.

Vuoden 2022 tavoitteet ovat siis tähän mennessä:

1. Kaapissa ja hyllykössä ei ole enää kosmetiikkaa
2. 50 loppuun neulottua lankakerää
3. 10000 euron nettovarallisuuden nosto
4. 1000 askelta enemmän vuositason keskiarvona


Kommentit

Suosittuja tässä blogissa

Polar Ignite - hutiostos?

Kosmetiikkajoulukalenterit 2021; eeppinen listaus

Innie vai outie