Tavoite 3: Talous

 Seuraan Instagramissa useampia rahatilejä ja luenkin aika paljon talouteen liittyvää kirjallisuutta vaikka talous ei täällä olekaan hirveästi ollut esillä. 

Säästän itse puskuritilille ja rahastoihin sekä ASP-tilille ja makselen kohtalaisen suurta opintolainaa pois. Niimpä tavoitteena ei ole ihan Julia Thurénmainen kymppitonnin säästö mutta kymppitonnin nettovarallisuuden kasvu voisi vielä olla siinä ja siinä tavoitettavissa. Eli siis lainojen pienentyminen ja säästöjen kasvu yhteensä se 10000 euroa.

Olen jo viime vuoden aikana karsinut aika paljon esimerkiksi ruokakauppamenoista, joten sieltä ei hirveästi pysty enää nipistämään. Kosmetiikka-, lanka- ja vaateostokset ovatkin suurin säästön kohde tälle vuotta, mutta en ala mitään täyttä lakkoa pitämään koska tilanteet elävät ja mielestäni säästämisessäkään ei ole mitään pointtia jos se tehdään elämisen kustannuksella. 
 
Säästämisessä motivoi eniten taloudellisen varmuuden tuoma rauha. Tosin säästäminen ja talouden seuraaminen alkavat myös jossain vaiheessa koukuttaa.

Suurimman säästön varmaan tekisin, jos muuttaisin pienempään ja edullisempaan asuntoon mutta siihen en ole vielä valmis. Pk-seudulla yksiöiden ja pienten kaksioiden välinen hintaero on muuten yllättävän pieni, mutta ainakin nyt kun aikaa kuluttaa paljon kotona, on toinen huone mielestäni hintansa väärti. 

Vuoden 2022 tavoitteet ovat siis tähän mennessä:

1. Kaapissa ja hyllykössä ei ole enää kosmetiikkaa
2. 50 loppuun neulottua lankakerää
3. 10000 euron nettovarallisuuden nosto 

Miltä tavoitteet tähän mennessä kuulostavat? Seuraatteko rahatilejä Instassa tai talousblogeja?


Kommentit

Suosittuja tässä blogissa

Polar Ignite - hutiostos?

Kosmetiikkajoulukalenterit 2021; eeppinen listaus

Innie vai outie