Kuopion parhaat

Koronan myötä myös Suomen talous on laskenut kuin lehmänhäntä. Etenkin yksityisyrittäjien ja tapahtumien, taiteen ja liikunnan ammattilaisten tilanne on tukala kun kalenterit tyhjentyivät. Oma taloustilanne ei tällä hetkellä anna myöten tukea rahallisesti niin paljon kuin haluaisin, mutta ajattelin listata lempparijuttujani Kuopiosta. Kuvituksena kuvia yhdestä lempipaikastani Kuopiossa eli Valkeisenlammelta.


KUOPION PARAS...

KUNTOSALI: Liikunta- ja fysiostudio Tempo  Tempo on naisten kuntosali Mualiman navan laidalla. Tarjolla on runsaasti ryhmäliikuntaa, lyhytkursseja paljon muuta. Henkilökunta on aivan huippua.

ALUSVAATELIIKE: Liivi Rusini Rusini sijaitsee samalla torin nurkalla kuin Tempo, siellä Osuuspankin rakennuksen takana. Tarvitsinpa urheiluliivejä, juhlaliivejä tai uikkaria, Rusini on varma valinta.


 KÄSITYÖLIIKE: Tämä on pakko jakaa kahdelle eli Nappi ja nauha ja Askartelukulma. Liikkeet sijaitsevat myöskin samalla suunnalla kuin Tempo ja Rusini. Kummallinen loistavuuden keskittymä. Nappi ja nauha on valinta silloin kun tarvitsen nappia, nauhaa, lankoja tai neulontatarvikkeita. Askartelukulmasta taas sitten kaikki askartelutarpeet. Molemmissa kaupoissa on se riski, että mukaan lähtee paljon enemmän kaikkea ihanaa, kuin mitä olit suunnitellut. Ja molemmilla palvelevat nettikaupat!

LOUNAS: King´s Crown ja Hygge Pro Voisin elää King´s Crownin Caesarsalaatilla (kananrintaa ja extra parmesaani) ja Hygge Pron uuniperunoilla.


KAUNEUSHOITOLA:Nyt on pakko myöntää, etten ole käynyt pitkään aikaan mutta silti kauneushoitolan maininta menee Kauneushoitola Upeus. Laavakivihieronta on ihan parasta.


RUOKAKAUPPA: K-Supermarket Veljmies Veljmies on juuri sopivan kokoinen ruokakauppa. Valikoima on todella hyvä ja etenkin kotiruokalounas ja liha/kalatiski on mainitsemisen arvoinen.


KAHVILA: Houkutus löytyy myös Joensuusta ja nostalgiasyistä rakastan enemmän Joensuun kahvilaa tilana. Herkut ovat kyllä yhtä hyviä kummassakin. SalaCavala on nyt suljettu, mutta on tilansa puolesta lempparini Kuopiossa. Ja valkosuklaakaakaon. SalaCavalakin on periaatteessa Kauppahallissa, mutta ns. uudella puolella.  


KAUPPAHALLI on kyllä pakko mainita lemppareissa. Kokonaisuus on ihana ja pitäisi käydä paljon useammin. Perjantaipullan hakuun paras paikka!

Kertokaa kommenteissa teidän lempiyrityksiänne, -paikkoja, -juttuja omasta kaupungistanne. Ja vinkkailkaa myös suomalaisia lempparinettikauppoja ja -kosmetiikkamerkkejä!


Kommentit

Suosittuja tässä blogissa

Polar Ignite - hutiostos?

Kosmetiikkajoulukalenterit 2021; eeppinen listaus

Innie vai outie