Kotivaraa kotiinkuljetuksella

Olen tilannut ostoksia kotiin kuukauden parin välein siitä asti kun sairastin salmonellaa viime kesänä. Autottomana on ihan mahtavaa kun saa ovelle toimitettuna isomman kaupan valikoimasta ison määrän tavaraa. Nyt oli pitkä väli kotiin tilauksissa ja olin jo ajatellut tilata muutenkin, mutta koronatilanteen edetessä vauhdilla tein perjantaille ison tilauksen.



Koronakuulumisten osalta, olen ollut kotona tiistaista lähtien koska en pääse gradussa eteenpäin ennen kuin ohjaajani ehtii kommentoida ja ei ole ollut välttämätöntä liikkua missään. Tulen nyt jatkossakin olemaan paljon kotona, käyn vain tarpeelliset reissut kaupungilla. En niinkään pelkää itse sairastuvani, se tulee jos on tullakseen, mutta vältän liikkumista kaupungilla muiden ihmisten vuoksi.

Olen tilannut ostokseni aina Pitkärannan Citymarketista ja toimitus on pelannut erinomaisesti. Plussakortilla toimitus maksaa 9,90€ ja ilman sitä 12,90€ ja olen todennut, että säästän kuljetuskulut ihan siinä, että ostokset tulee tehtyä listan mukaan ilman heräteostoksia. Koska ostokseni yleensä sisältävät punnittavia tuotteita, olen maksanut luottokortilla niin, että veloittavat tuontipäivänä kun tuotteet on koottu. Toimituksia on ainakin tähän asti ollut ma, ke, pe ja tilaus pitää tehdä muistaakseni klo 19 mennessä edellisenä päivänä mutta sen voi tehdä aikaisemminkin.

Tuotteet tulevat tukevissa pahvilaatikoissa, pakasteet muovipussissa. Joskus tuotteita on korvattu jollain vastaavalla jos jokin on loppunut, mutta siihenkin pystyy vaikuttamaan tilatessaan. Ja tarjoukset koskevat myös nettitilauksia.

Tuotteiden päiväykset ovat olleet aina pitkälle eteenpäin ja kasvikset hyvälaatuisia, tosin nyt kuorittu ananas oli jo ylikypsä.

Kotivarautumisessa oleellista on olla selvillä siitä, mitä kaapista jo löytyy. Ja omastani löytyi kaurahiutaleita ja tomusokeria liikaakin siihen nähden, että olen muutamassa.



Mitä sitten tilasin?


Perusjuttuja kuten munia (joita kyllä itse asiassa harvoin ostan), hedelmiä ja kasviksia, leikkelettä, pastaa ja broileria...


...maitoa, jogurttia, lihaa ja juustoa. Propudit säilyvät lämpimässäkin joten eivät vie tilaa jääkaapista juuri nyt.


Kuivatuotteista lisää leipää, kaurakakkuja, välipalapatukoita ja tonnikalaa. Lisäksi on pestoa, hillosipulia, oliiveja ja kastikkeita ruuan maustamiseen.

Ja huomatkaa, ei vessapapeperia!

Kotivaraa eli noin kolmen vuorokauden ruuat, lääkkeet ja muita tarvittavia asioita on viime vuosina tullut tarvittua mm. salmonellan ja pahan angiinan aikaan ja parina kertana kun sää on ollut niin huono, että ei ole huvittanut lähteä ulos. Kotivarahan ei ole mikään erillinen jemma vaan ne normaalit elintarvikkeet mitä kotona käytetään ja joita täydennetään. Ja jokaisen kodin kotivara on erilainen, omaani ei esimerkiksi kuulu kahvia ollenkaan kun en sitä juo, joku toinen jemmaa kotona viittä pakettia kahvia.

Tilaus ei alunperin liittynyt koronaan vaan siihen, että tulevien viikkojen piti olla kiireisiä ja järkevä syöminen vaatii hiukan ennalta ajattelua ja valmistelua. Mutta kaappien täydentäminen sopii siis koronaankin. Ja kuulema kuljetuspalveluita onkin nyt käytetty paljon.

Muutoin kotivarautumiseni tarkoittaa sitä, että tarkistin, että kotona on päivittäin tarvittavat lääkkeet niin että pärjään ilman äkillistä apteekkikäyntiä, uusin myös reseptit nyt ajoissa kun kyse on elintärkeistä lääkkeistä. Korona ei vaikuta veden- tai sähkönjakeluun, mutta vesiastiat, paristot, tulitikut ja kynttilät löytyvät vakiopaikoiltaan.


Kotivaraa on jo viikonlopun aikana kierrätetty tekemällä porkkanapannaria, tyhjensin pakastinta ja liian kauan pakkasessa olleet babyporkkanat katosivat pannariin.


Liiallista tomusokeria sain käytettyä pois leipomalla mokkapaloja ilman kahvia eli kaipa tämä sitten on suklaakakku.

Kaikkien tapahtumien peruuntumisesta on ollut se ilo, että on ollut aikaa laittaa itse ruokaa. Miltä teidän kotivararuokalista näyttää?

Kommentit

  1. Mekin jouduttiin nyt vaimon sairastelun takia tilaa kaikki ruuat kotiin parin viikon ajan. Sääliksi käy vaan kuljettajat kun joutuvat tänne maalle asti tuomaan. Kahvia meiltä löytyy aina, ja myös leipomisjuttuja.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suosittuja tässä blogissa

Polar Ignite - hutiostos?

Kosmetiikkajoulukalenterit 2021; eeppinen listaus

Innie vai outie