Keskeneräiset neuleet

 Toiset kykenee ostamaan langat vain yhteen työhön kerrallaan, neulovat sen työn alusta loppuun ja sitten vasta siirtyvät seuraavaan. Minä kuulun sitten siihen toiseen kategoriaan, joka ostaa lankoja joista on joskus sitten kiva tehdä jotain ja neuloo fiiliksen mukaan.


Koska neulominen on enemmän tapa rentoutua kuin vaatettaa itsensä tai perheensä, tyssäävät työni yleensä kohtaan, jossa pitäisi alkaa laskea silmukoita, kaventaa, lisätä saatikka ommella. 

Väsyneenä tai stressaantuneena ei edes kannata alkaa laskea tarkkuutta vaativia kohtia kun tietää että menee pieleen kuitenkin. 


Sitten kun töitä on kesken, niin jossain vaiheessa huomaa että työ ei etene myöskään koska ohje on kadonnut, juuri ne puikot mitä tarvitsisit, eivät ole vapaana tai ovat kadonneet tai lanka loppuu ja seuraava kerä on siivottu jonnekin piiloon.

Toki on myös tilanteita, että pitää aloittaa uusi neule esimerkiksi reissuun, kun ei keskeneräistä villapaitaa viitsi kuljetella kovin kauas kun tavaraa on jo muutenkin paljon.


Kaikkein suurin ongelma on siis siivoaminen. Siivoaminen piilottaa aina jonkin oleellisen osan työtä jonnekin laatikkoon tai kaappiin, joten tänä keväänä olen päättänyt olla siivoamatta neuleita pois. Tämä nyt on tietysti johtanut siihen, että keskeneräisiä töitä kulkee jonona olohuoneen poikki, mutta toisaalta työt ovat edenneet poikkeuksellisen hyvin. Nyt on jopa toivoa saada jostain valmista kevään aikana. 

Keskeneräisissä töissä on tosin yllättävän paljon ompelua. Nykyäänhän iso osa neuleohjeistakin on jo saumattomia mutta vanhemmat ohjeet ja vanhemmat keskeneräiset ovat ajalta jolloin kaikki tehtiin näköjään saumojen kanssa, joten kunhan nyt löydän sopivan viikonlopun, on edessä ompelu-urakointia. 

Kaikkein rentouttavinta ja fiksuinta olisi varmaan neuloa kirahvin kaulahuivia ja purkaa sitä mukaa kun neuloo mutta se pilaa fiiliksen ja purkaminen ei yleensä ole kovin rentouttavaa.

Pyöriikö teillä keskeneräisiä vai oletteko kerralla loppuun ihmisiä?

Kommentit

Suosittuja tässä blogissa

Polar Ignite - hutiostos?

Kosmetiikkajoulukalenterit 2021; eeppinen listaus

Innie vai outie