Syyskuun opinnot ja tavoitekatsaus 3/2022

 Syyskuussa opinnot ei kyllä edenneet mihinkään. Ja tavoitteeseen ei siis olla päästy kun opintoja on rästissä keväältä asti.

Tiesin jo etukäteen, että syyskuu on niin täynnä työreissuja, että en vaan jaksa panostaa opintoihin. Yllätyksenä tuli kuitenkin se, miten Diakissa on kaikki syksyn opinnot pakattu nyt syys-lokakuuhun. Meidän YAMK-tutkintoa markkinoitiin 2-vuoteisena mutta se on mahdollista suorittaa 1,5 vuoteen. Tämä tarkoittaa nyt sitten sitä, että meidän kaikkien on suoritettava syksyn opinnot hirveällä kiireellä, jotta se pieni osa meistä, jotka valmistuu, ehtii saada arvioinnit ennen todistusten saantia. Sitten meillä on tyhjää koko loppuaika marraskuun kahdeksannesta vuoden vaihteeseen. 

Nyt alkusyksyyn on siis alkanut Ammatillisen osaamisen kehittymien ja asiantuntijuus II (3op), Tieteellinen kirjoittaminen ja viestintä II (2 op),  Monitoimijaisen yhteistyön johtaminen ja kehittäminen (5 op) ja Opinnäytetyö III (10 op). Opintopisteinä siis vain 20 opintopistettä mutta kun ne on mahdutettu kahteen kuukauteen niin laskennallisesti pitäisi mennä opintoihin 270 tuntia kuussa eli noin 4,5 h tuntia jokaikinen päivä viikonloput mukaan lukien, mikä olisi mahdotonta edes normaalia rauhallisemmalla työtahdilla. Ja syys-lokakuu nyt sattuu olemaan omassa työssäni se kiireisin aika. 

Ensi kevät on kaksivuoteisilla ajateltu vapaasti valittavien ja opparin viimeistelyyn, mutta koska vapaasti valittavat olen tehnyt, niin jätän syksyn kurssit roikkumaan rästiin vaikka siellä roikkuu vielä se kahdesti hylätty tehtävä keväältäkin. Kesäopinnoista viimeinen arvostelu tuli nyt syyskuussa ja se oli oikein kannustava vaikka tehtävä olikin vain hyväksytty-hylätty -arvosteltava. Kyseessä siis Karelia AMK:un tehty Rekrytoinnin uudet tuulet -kurssi.

Mullahan ei sinällään ole mitään pakkoa valmistua, koska on jo alan maisterin paperit ja tässä onkin kaikkein eniten oppinut omien voimavarojen säätelystä ja siitä, että kaikkea ei tarvitse suorittaa.

Kommentit

Suosittuja tässä blogissa

Polar Ignite - hutiostos?

Kosmetiikkajoulukalenterit 2021; eeppinen listaus

Innie vai outie