Niin, jos

 Kesäkuussa on julkaistu inspiroivia kirjoja, kun tämä on jo kuun toinen kirjaan pohjautuva teksti. Anna Karhusen Jos (Kosmos 2021) on ihana kesäuutuus, joka sopii niin rantalukemiseksi kuin junassa kuunteluun.

Elämä voi viedä moneen suuntaan riippuen sattumasta ja omista päätöksistämme. Jos käsittelee valintoja ja vaihtoehtoisia tapahtumia kolmekymppisen elämässä, parisuhdetta, perheen perustamista ja työelämää. 

Jos ei ole vielä tullut selväksi (tuntuu, että olen vuoden toitottanut jokaisessa postauksessa 😂), täytän sunnuntaina 30. 

Koska vaihtoehtoisia elämiä on vain kirjoissa, ei voi tietää mitä tulevaisuuden valinnat tuovat eteen. Jossittelua en kannata mutta onhan se jännä pohtia mm. seuraavia kysymyksiä.

-Jos en olisi mennyt armeijaan, olisinko välttynyt astmalta ja kilpirauhasen vajaatoiminnalta, toisaalta olisinko saanut ensimmäistä alan kesätyöpaikkaa, jossa intin käyntiä arvostettiin?

-Jos olisin Kokkolan sairaanhoito-opintojen sijaan jäänyt Joensuuhun lukemaan kemiaa, millaista elämäni olisi nyt?

-Tai jos en olisi lähtenyt Kokkolasta Kuopioon ilman työ- tai opiskelupaikkaa vaan olisin jäänyt sairaanhoitajaksi pikkukaupunkiin?

-Entä jos olisin saanut KYS:ltä vakipaikan ja olisin tehnyt yliopisto-opinnot mahdollisimman tehokkaasti sen sijaan, että tein opintojen ohessa järjestöhommia ja satunnaisesti töitä. Todennäköisesti on olisi nykyisissä järjestöhommissa ainakaan.

Hurjien synttärihulinoiden (juhlissa suunnilleen sama poppoo kuin 30 vuotta sitten Tikkamäellä) ja loman vuoksi Pinkkiä piiperrystä pitää hiukan taukoa eli palaillaan kuvioihin 3.7. klo 7. 
 
Loma- ja juhlafiiliksiä voi seurailla instassa @kosoliina ja lisää inspiroivia kirjoja löydät myöskin instasta @katjankirjat.

Oikein ihanaa juhannusta kaikille, pysykää pinnalla!

Kommentit

Suosittuja tässä blogissa

Polar Ignite - hutiostos?

Kosmetiikkajoulukalenterit 2021; eeppinen listaus

Innie vai outie