Miksi blogi on ollut hiljainen?

 No kiirehän se perinteisesti syynä on ollut. Kuten edellisessä postauksessa kuukausi sitten kerroin, aloitin uudessa työssä opettajana tammikuun alussa. Tammikuun tekstit olinkin tehnyt pääosin etukäteen uutena vuotena, koska arvelin alkuvuoden olevan kiireinen ja väsynyt.

Roundissa ehdin käydä laskiaisdonitsilla ja kaakaolla.

Töiden lisäksi alkuvuoteen kuuluvat aika tiiviisti kaikkien yhdistyksien järjestäytymiskokoukset eli aika monta arki-iltaa meni kokouksissa, jos ei ollut iltaopetusta. Viikonloput taas menivät toimintakertomuksia tehdessä, itse koulussa opiskellessa tai presidentinvaaleissa. Yhden viikonlopun olin koiravahtinakin.

Olin molemmat vaalisunnuntait vaalihommissa aamukahdeksasta iltaysiin. Jos olet joskus käynyt virallisena vaalipäivänä äänestämässä jollain koululla, niin olet törmännyt vaalilautakunnan jäseniin. Äänestyspaikoilla äänestyspäivänä vaalilautakunnat laittavat aamulla äänestyspaikan kuntoon, toimivat päivän vaalivirkailijoina ja -avustajana ja laskevat äänestyksen päätyttyä äänet. Kyse on luottamustehtävästä ja siitä maksetaan luottamustoimipalkkio. Se on kivaa hommaa, mutta kyllä sitä on aina päivän päätteeksi aika loppu. Presidentinvaaleissa ääntenlaskenta on onneksi nopeampaa kuin kunta- tai eduskuntavaaleissa kun ehdokkaita on vähemmän.

Vaalilautakunnan jäsenenä en ehdi äänestämään vaalipäivänä vaan äänestäminen ja vaalikahvit aina etukäteen.                 
 
Koulua oli sekä tammi- että helmikuussa. Meillähän on aina kouluviikonloppuna etäopetusta perjantaisin klo 17-20.30 ja sitten läsnäopetusta lauantait Pasilassa 9-16. Tammikuun livepäivässä vierailtiin Educa-messuilla ja helmikuun lähipäivässä meillä oli taidelähtöistä pedagogiikkaa, mikä oli tosi hauskaa. Esitin myös oman opintoihin kuuluvan pecha cucha -esitykseni, joka löytyy myös alta.


Video ei ole teknisesti paras mahdollinen, dian vaihtuessa kuuluu mikrofonin katkaisusta ääni mutta nyt ei riittänyt aika enempään.

Olen pitkälti ulkoistanut aamupalat Metka Cafelle eli syön aamupalan vasta töissä jos vaan ehdin. 

Ne vapaahetket mitä on ollut, olen lukenut kirjoja tai tiskannut tiskejä, joita kummasti vaan kertyy vaikkean paljoa olekaan kotona syömässä. Loppuneita ja ostoksia odottelee kuvausta ja esittelemistä ja olisi vähän sitä sun tätä mutta kaikki sitten ajallaan. Yritän nyt nuo omat ope-opinnot saada valmiiksi niin, sitten olisi ehkä pikkuisen enemmän taas aikaa.

Kommentit

Suosittuja tässä blogissa

Polar Ignite - hutiostos?

Kosmetiikkajoulukalenterit 2021; eeppinen listaus

Innie vai outie