Pitkä kesähiljaisuus


Kesään on tullut suunniteltua huomattavasti pidempi päivitystauko kun on ollut tekemistä muutenkin ja etenkin meikkien käyttö on kesällä hyvin tylsällä mallilla kun naamassa on joka päivä joko samat työmeikit joka päivä tai sitten en ole edes jaksanut meikata. Postauksia on kyllä tulossa jossain vaiheessa, mutta yritän vielä jaksaa viimeiset pari viikkoa töissä ensin. Tällä hetkellä on menossa toinen ykkösvapaa 3 töitä, 1 vapaa, 5 töitä, 1 vapaa, 5 töitä -putkesta. Edellinen yövuorojen jälkeinen vuorokausirytminvaihto meni ihan harakoille ja näillä helteillä nukkuminen etenkin ilta- ja aamuvuorojen välissä on ollut aika heikkoa.

Edellisen postauksen jälkeen olen ehtinyt käymään soveltuvuuskokeissa aikuispedagogiikan sivuaineopintoihin. Sisälle en päässyt.


Palkkasin toukokuussa kesäksi itselleni personal trainerin ja ehdittiin parit treenit tehdä Satun kanssa ennen kuin sairastuin ja lopulta sairastin astmaatikkona keuhkoputkentulehdusta ja astman pahenemista kolme viikkoa joten treenit aloitettiin melkeinpä alusta heinäkuun puolella. Nyt olen kuitenkin käynyt 10 kertaa kesän aikana salilla, joista osa Satun kanssa ja osa sitten hänen tekemänsä saliohjelman omatoimista läpikäyntiä.


Pt-paketin aloitukseen kuului myös InBody-mittaus, joka ylimääräisen rasvan ja painon lisäksi kertoi onneksi myös lihasta olevan jossain siellä alla.
 

Toisille astman pahenemiseen syömäni Prednisolon eli kortisoni antaa vähän turhankin paljon energiaa. Itse valitettavasti vältyin siltä, mutta verensokerit nousivat lievästi viikon kuurin aikana.


Kävin kotonakin. Säät olivat sen verta viileitä että en viitsinyt uida. En itse asiassa ole uinut vielä ollenkaan tänä kesänä, enkä kyllä parina edellisenäkään uinut. Lähimmällä uimarannalla täällä Kuopiossa on maamehiläisiä ja luonnonpiikkikammoista minua ei saa sinne millään.


Isä ajaa nurmikot säästellen ahomansikkaa ja sen seurauksena nurmikko alkaa olla aika harvassa ja mansikkaa saa kerätä kohtuu runsaasti.


Kevään ja alkukesän pyhiä ja siis ylimääräisiä vapaita sisältäneet listat olivat ihania, nyt kuusi vapaata kolmeen viikkoon tuntuu järkyttävän paljolta töissäololta. Etenkin kun töiden ohessa piti kotona lukea LOVE-tentteihin. Tentit sain onneksi tehtyä tällä viikolla ja seuraavan kerran lääkelupia tarvitsee uusia kolmen vuoden päästä, ellei sitten vaihda työpaikkaa. Kolmen vuoden päästä toki pitäisi olla jo maisteri ja saa nähdä olenko hommissa joihin tarvitsen lääkeluvat.


Töistä huolimatta kesästä on ehtinyt onneksi nauttiakin ja onhan töissäkin ihan mukavaa. Huhtikuussa kun aloitin ja ensimmäisenä päivänä lusikoin kakkaa purkkiin, tuli jo hyvin kotoisa olo ja päiviin mahtuu hyvin paljon huumoria niin työkavereiden kuin potilaiden ja omaistenkin kanssa.


Muutama sotilaskotivuorokin on mahtunut kesään. Uutta saapumiserää en ole vielä tavannut, mutta sitten seuraavassa sodevuorossa. 


Viime päivät ovat vain olleet sen verta kuumia, että työpaikan ja kodin ilmastoinnin toivoisi olevan noin 1000% tehokkaampi. Ulkolämpömittarista loppui kotoa jo asteikko ja sisällä on 30 astetta. Aurinko on ihanaa mutta aurinkoihottuma ei. Ulkona onneksi on välillä tuullut ja ilmeisesti saadaan lauantaina taas ukkonen. Viime viikkoinen ukkonen oli niin komea sateineen, että osaston ikkunoista ei nähnyt viereisiä rakennuksia, vain salamat.


Opiskelija-asunnot tyhjenevät perinteisesti kesäksi ja kun alkukuusta remontitkin hiljenivät, on meillä vieraillut useampana aamuna tämä jänönen. 

Mites teidän kesät on menneet?



Kommentit

Suosittuja tässä blogissa

Polar Ignite - hutiostos?

Kosmetiikkajoulukalenterit 2021; eeppinen listaus

Innie vai outie